back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκάλεσε η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθεί σε επόμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος μετά από επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, με την οποία ζητά να κληθεί προς ακρόαση.

Ο κ. Μπούρας υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει συγκεκριμένο το αίτημα του προέδρου της Αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Γιώργου Κατρούγκαλου κάνει λόγο για θλιβερή εικόνα της επιτροπής που, όπως είπε, με τον τρόπο αυτό αυτοκαταργείται. Ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε το αίτημα του κ. Ράμμου.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να κληθεί στην επιτροπή, ενώ αυτή την ώρα η συνεδρίαση συνεχίζεται επί του αιτήματος του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από το 2016.

Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα προσθέτει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Επανέλαβε ότι την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με τη διαδικασία της αξιολόγησης σημείωσε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο βελτίωσης, το οποίο εφαρμόζεται στην πλειονότητα των εκπαιδευτικών συστημάτων της Ευρώπης αλλά και διεθνώς.

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον. Μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στέλνει αμερικανικά όπλα σε νησιά, που θα πρέπει να είναι – όπως είπε – αποστρατιωτικοποιημένα. Επέκρινε τις ΗΠΑ ότι δεν αντιδρούν  και ανέφερε ότι ζήτησε για ακόμα μια φορά από την αμερικανική κυβέρνηση να διατηρήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Τη συνέχιση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος από την κυβέρνηση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο MEGA, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. Παράλληλα επιβεβαίωσε το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο πακέτο στήριξης της κοινωνίας εάν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, όπως τόνισε.

Νέα σημαντική πτώση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 58,44 ευρώ, μειωμένη κατά 33 % σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα.

Μείωση έως και 50% στα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος του Φεβρουαρίου αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της πτώσης στις τιμές αερίου.

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου θα βρεθεί σήμερα η Εύα Καϊλή, προκειμένου να κριθεί εάν θα παραταθεί κατά άλλον ένα μήνα η προφυλάκισή της ή εάν θα αφεθεί προσωρινά ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Στο Κίεβο μεταβαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όπου θα έχει συζητήσεις για νέα μέτρα υποστήριξης της Ουκρανίας με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ζήτησε πιο γρήγορες παραδόσεις όπλων.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναφερόμενος στη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προειδοποίησε-με ανάρτησή του στο Telegram- ότι «ήττα πυρηνικής δύναμης σε συμβατικό πόλεμο ίσως πυροδοτήσει πυρηνικό πόλεμο».

Νέα κινητοποίηση πραγματοποιεί έως και τις 14.30 μετά το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού σε λίγη ώρα. Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο

To “πράσινο φως” για την υλοποίηση του προγράμματος Προσωπικού Βοηθού για συμπολίτες μας με αναπηρία, έδωσε το υπουργείο Εργασίας. Λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Τρένα ακινητοποιημένα, σχολεία κλειστά και προβλήματα στη λειτουργία πολλών επιχειρήσεων στη Γαλλία, λόγω απεργίας των εργαζομένων οι οποίοι αντιδρούν στην σχεδιασθείσα μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προβλέπει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Η σημερινή ημέρα απεργίας σε εθνικό επίπεδο αποτελεί ένα κρίσιμο τεστ για τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστηρίζει ότι το σχέδιο μεταρρύθμισης είναι ζωτικής σημασίας για να εξασφαλίσει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν θα καταρρεύσει. Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γάλλοι ψηφοφόροι απορρίπτουν στην πλειοψηφία τους το σχέδιό του.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα