back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή αυτή την ώρα η Πατησίων, λόγω νέας κινητοποίησης καλλιτεχνών. H Νάνσυ Αγγελοπούλου την παρακολουθεί και μας ενημερώνει

Στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται μία μέρα μετά τη συνάντηση του κ. Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσιγκτον.

Αγκαλιασμένοι μέχρι το θάνατο, έχοντας κάνει ασπίδα για τα εγγόνια τους. Αυτή ήταν η εικόνα που περιέγραψαν οι γονείς των δίδυμων κοριτσιών, της Σοφίας και της Βασιλικής, καταθέτοντας για τον οδυνηρό και μαρτυρικό θάνατο των αγαπημένων τους παιδιών και των παππούδων τους.

Η αίθουσα της δίκης για το Μάτι σήμερα ήταν πλημμυρισμένη από κόσμο, που βρέθηκε στο πλευρό των γονιών. Στα κάγκελα του Εφετείου τοποθετήθηκε μία μεγάλη φωτογραφία με τα πρόσωπα των δίδυμων κοριτσιών, σε στιγμές χαράς και ανεμελιάς, μέσα ένα ουράνιο τόξο και δίπλα μία ανθοδέσμη με λευκά λουλούδια.

Η μητέρα των κοριτσιών Γεωργία Ξυραφάκη συγκλόνισε τους πάντες με την κατάθεσή της και την περιγραφή των προσπαθειών να εντοπίσουν τα παιδιά και τα πεθερικά της. Αναφέρθηκε και στις ελπίδες που αναπτερώθηκαν για να διαψευστούν λίγο αργότερα, όταν είδε ένα βίντεο με δύο κοριτσάκια μέσα σε αλιευτικό που έμοιαζαν πολύ στα δικά της παιδιά, και στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν, ανεβαίνοντας τον Γολγοθά της ταυτοποίησης των σορών.

Νέα σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τις υποθέσεις των παρακολουθήσεων.

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκάλεσε η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθεί σε επόμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος μετά από επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, με την οποία ζητά ακρόαση.

Ο κ. Μπούρας υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει συγκεκριμένο το αίτημα του προέδρου της Αρχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Γιώργου Κατρούγκαλου έκανε λόγο για θλιβερή εικόνα της επιτροπής που με τον τρόπο αυτό, όπως είπε, αυτοκαταργείται.

Σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 σημείωσε πως η εξέλιξη αυτή είναι ενδεικτική της προσπάθειας της ΝΔ να μην διαλευκανθεί το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με πρωτεργάτη του κουκουλώματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε το αίτημα του κ. Ράμμου.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να κληθεί στην επιτροπή, ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται επί του αιτήματος του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από το 2016.

Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε, λέει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει πως μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Σημειώνει μάλιστα πως οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Επανέλαβε ότι την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις, υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο.

Ριζική ανάπλαση στο Πάρκο Βουτιέ των Πετραλώνων από τον Δήμο Αθηναίων. Έγιναν παρεμβάσεις για την ενίσχυση του πρασίνου και την αναβάθμιση των υποδομών του. “Τα πάρκα της Αθήνας βγαίνουν από τη λήθη, γίνονται ξανά κομμάτι της καθημερινότητας” δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σήμερα, στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 20 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνοπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα