back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας θα παραχωρήσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:30 μμ, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται στις 21 Φεβρουαρίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Οι πληροφορίες έρχονται μία μέρα μετά τη συνάντηση Μπλίνκεν -Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον, κατά την οποία ο Τούρκος ΥΠΕΞ ζήτησε από τις ΗΠΑ να διατηρήσουν τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Εκνευρισμός στην Άγκυρα, καθώς δεν ξεμπλόκαρε το ζήτημα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία. Μεβλέτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε και πάλι τη χώρα μας για στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι. Η επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος. Δεν είναι παραξενιά ή πείσμα, υπάρχει θεσμική διαδικασία» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σε συνομιλία του νωρίτερα με δημοσιογράφους για την άρνηση της πλειοψηφίας να δεχθεί προς ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο.

Προηγήθηκε και η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Τασούλα, στον οποίον επισήμανε την ανάγκη η Βουλή να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα πρόσφατα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Νωρίτερα από τη συνεδρίαση , στην οποία σήμερα ήταν να συζητηθεί η υπόθεση των συνακροάσεων στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016 και το 2022, αποχώρησε  ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθεί ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με το συγκεκριμένο αίτημα.

Για άθλια συμπαιγνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο το ΚΚΕ, το οποίο προσθέτει ότι τα δυο κόμματα δεν ήθελαν ποτέ να συζητηθεί και κυρίως να φωτιστεί η υπόθεση των συνακροάσεων του κόμματος.

“Για θλιβερή εικόνα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που αυτοκαταργείται”, έκανε λόγο, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Συνεχίζεται και η πολιτική αντιπαράθεση για το sms που κατέθεσε χθες η πλευρά Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο. Για “πλήρη αφωνία Τσίπρα που προκαλεί απορία” κάνει λόγο η ΝΔ, ερωτώντας εάν τα όσα καταγγέλλονται τα έκανε αυτοβούλως ο κ. Παππάς ή εν γνώσει και υπό την καθοδήγηση Τσίπρα. “Μετά από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα ερωτήματα προς τον κ. Παππά και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αμείλικτα και απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις”, σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, ερωτώντας εάν έστειλε ο ίδιος ο κ. Παππάς το συγκεκριμένο sms ή όχι.

Ενώπιον τον προδικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες η Έυα Καιλή. Σε λίγες ώρες θα αποφασιστεί η παραμονή της ή μη στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα, ή η αποφυλάκιση της με ηλεκτρονικό βραχιόλι. Στο μεταξύ, σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη η λογίστρια του Αντόνιο Παντσέρι, η Μόνικα Ροσάνα Μπελίνι, που συνελήφθη χθες κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος. Τις επόμενες ημέρες το δικαστήριο του Μιλάνου θα πρέπει να αποφασίσει αν θα εκδοθεί στο Βέλγιο.

“Αυτό που βλέπουμε ειδικά τις τελευταίες δεν είναι απλά ακρίβεια, είναι ληστεία” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι “το σούπερ μάρκετ έχει γίνει ένας εφιάλτης για κάθε νοικοκυριό”.

Μόνο ως αποτέλεσμα ακραίου αντιπολιτευτικού μένους θα μπορούσε να θεωρηθεί η δήλωση του κ. Τσίπρα που κάνει λόγο για «δημοκρατική εκτροπή και αισχροκέρδεια» και προσπαθεί μάλιστα να τα συνδέσει τόνισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Δημοκρατική εκτροπή, για να σοβαρολογούμε, είναι η προσπάθεια παράκαμψης των θεσμών και του Κανονισμού της Βουλής, οι μαύρες σακούλες με τα ευρώ κατέληξε.

Συγκλονιστικές οι καταθέσεις και σήμερα στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι όπου στο βήμα ανέβηκαν οι γονείς των δίδυμων κοριτσιών που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μαζί με τους παππούδες τους.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τόνισε μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Επανέλαβε ότι την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Κόκκινο» έχει χτυπήσει η προσέλευση των ασθενών λόγω πολυδημίας και της λοιπής νοσηρότητας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου «Σισμανόγλειο», καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες νοσηλείας, αναφέρει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά. Σε επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου, τονίζει ότι και στις τρεις τελευταίες γενικές εφημερίες, μετά τη λήξη τους, συνολικά περίπου 73 ασθενείς παρέμειναν στο τμήμα επειγόντων μέχρι να βρεθεί νοσηλευτική κλίνη σε οποιοδήποτε τμήμα, αρκετές ώρες ή και μέρες μετά.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η Ουκρανία κάλεσε σήμερα τους δυτικούς συμμάχους της «να ενισχύσουν σημαντικά» τις παραδόσεις εξοπλισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ρωσικό στρατό, απευθυνόμενη συγκεκριμένα σε 12 χώρες, ανάμεσά τους η Τουρκία και η Γερμανία που διαθέτουν άρματα μάχης Leopard, τα οποία ζητεί το Κίεβο.

Η έκκληση γίνεται μία ημέρα πριν από την κρίσιμη σύνοδο της ομάδας επαφής για την Ουκρανία, η οποία θα διεξαχθεί στην αμερικανική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία.

Και ο καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας που θα επηρεάσουν από σήμερα το βράδυ έως και τη Δευτέρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Θα συνοδεύονται κατά περιόδους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταγίδες τις πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι, αύριο, στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 και τοπικά στα ανατολικά 8 μποφόρ – από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου – 18 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα