back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απέρριψε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το αίτημα του Χρήστου Ράμμου να κληθεί προς ακρόαση

Διαβάστε επίσης

Την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκάλεσε η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να κληθεί σε επόμενη συνεδρίαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος μετά από επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα, με την οποία ζητά να κληθεί προς ακρόαση.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θανάσης Μπούρας υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει συγκεκριμένο το αίτημα του προέδρου της Αρχής για τους λόγους που ζητά την συνεδρίαση της επιτροπής, παραπέμποντας την κλήση του στο δικαίωμα που έχει η αντιπολίτευση με τα 2/5 να καλεί εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Γιώργου Κατρούγκαλου κάνει λόγο για θλιβερή εικόνα της επιτροπής που με τον τρόπο αυτό αυτοκαταργείται και για ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των συνταγματικών εκτροπών της κυβέρνησης.

«Είναι πρωτοφανές να αυτοπροσκαλείται ο επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Τι είναι αυτό; κάνει πολιτική εκτός των συνταγματικών του ορίων» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της πλειοψηφίας Δημήτρης Μακρόπουλος, ενώ ο Χάρης Καστανίδης από το ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι οφείλουμε να αποδεχτούμε το αίτημα του κ. Ράμμου, γιατί σέβεται απόλυτα την κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ να κληθεί στην επιτροπή, ενώ αυτή την ώρα η συνεδρίαση συνεχίζεται επί του αιτήματος του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού από το 2016.

Η απόφαση  της πλειοψηφίας στην επιτροπή αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο αντιδράσεων στην αντιπολίτευση. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εξετάζει σήμερα τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 2016 .

Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για το σκάνδαλο των υποκλοπών αναφέρεται: Μετά από έξι μήνες συσκότισης και συγκάλυψης η ώρα της αλήθειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών έφτασε.

Μετά την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ που ζητά να ενημερώσει τη Βουλή για τα ευρήματα των ερευνών της, ο Πρόεδρος της Βουλής, οφείλει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις να ορίσει συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Οποιαδήποτε προσπάθεια κωλυσιεργίας από την κυβερνητική πλειοψηφία δεν έχει πλέον κανένα νόημα.Η αλήθεια -είτε κάποιοι το επιθυμούν είτε όχι- είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί και ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιους και γιατί παρακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης μέσα από τον παρακρατικό του μηχανισμό καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση γίνεται κατόπιν αιτήματος του ΚΚΕ, που υποστηρίχθηκε απο τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός για την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τις προσκλήσεις που έχουν αποσταλεί στην συνεδρίαση θα παραστούν ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, τα μέλη της ΑΔΑΕ Γεώργιος Μπακάλης, Σπυρίδωνας Σκουλαρίκης, Νίκος Παπαδάκης, Δημήτριος Βέργαδος, το τέως μέλος ΑΔΑΕ Παναγιώτης Ριζομυλιώτης, οι νυν ειδικοί επιστήμονες της ΑΔΑΕ Παναγιώτης Μπάμπαλης και Βασίλειος Σταθόπουλος και ο προκάτοχός τους Παναγιώτης Τρακάδας. Η δικηγόρος της Ανεξάρτητης Αρχής Αργυρώ Αμίδη, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών Γεώργιος Νούλης και Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, η εισαγγελέας πρωτοδικών Χαλκίδας Βάια Ακριβού, ο πρώην γγ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Αθανάσιος Πράπας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μπερτάνος και ο αστυνόμος Β’ Ιωάννης Στούκας.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα