back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανακαίνιση 37 Επαγγελματικών Σχολών ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Διαβάστε επίσης

Την ανακαίνιση των 51 Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας, που δεν έχουν ενταχθεί σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, όπου παρέχονται 38 διαφορετικές ειδικότητες και φοιτούν σήμερα 6.500 μαθητές ηλικίας 15-29 ετών, ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για έργο ύψους 134 εκατ. ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και υλοποιηθεί από τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας. Πρόκειται για την ειδική μονάδα του ΤΑΙΠΕΔ, που υποστηρίζει το κράτος στις προσπάθειές του να υλοποιήσει σύνθετα έργα, που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και έχουν χαρακτηριστεί ως Στρατηγικής Σημασίας.

Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ΕΠΑΣ αποτελεί ένα από τα έργα στρατηγικής σημασίας -συνολικού προϋπολογισμού 6 δισ. ευρώ- που έχει αναλάβει η ΜΣΣΣ.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την κτιριακή αναβάθμιση 80 δημόσιων νοσοκομείων, 166 Κέντρων Υγείας, του κτιρίου του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών, τη μετεγκατάσταση των Φυλακών Κορυδαλλού σε νέο κτίριο στον Ασπρόπυργο κ.λπ.

Η σχετική σύμβαση τεχνικής βοήθειας υπεγράφη σήμερα σε ειδική εκδήλωση από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ Αθ. Ζηλιασκόπουλος, η Γενική Γραμματέας Ενίσχυσης της Απασχόλησης, Ελένη Γιώτη και η Υποδιοικήτρια της ΔΥΠΑ, αρμόδια για τις ΕΠΑΣ, Γιάννα Χορμόβα.

Με το έργο αυτό -που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2025- η ΔΥΠΑ θα αποκτήσει λειτουργικά, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, με σύγχρονους εκπαιδευτικούς χώρους και αναβαθμισμένες ψηφιακές υποδομές. Επιπροσθέτως, τα κτίρια των ΕΠΑΣ θα γίνουν πλήρως προσβάσιμα σε Άτομα με Αναπηρία και έτσι θα ολοκληρωθεί η προσπάθεια, που έχει ήδη ξεκινήσει, με την κατασκευή ραμπών προσβασιμότητας σε όλες τις Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ, αρχής γενομένης από τις ΕΠΑΣ Αττικής.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα