back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυγενάκης: “Παραδίδεται σήμερα το προπονητήριο της Άρσης Βαρών στο ΟΑΚΑ”

Διαβάστε επίσης

«Σήμερα το μεσημέρι παραδίδεται στο ΟΑΚΑ το Προπονητήριο της Άρσης Βαρών και οι βοηθητικοί χώροι, μετά από πλήρη ανακαίνιση και με όλο τον εξοπλισμό και τις εγγυήσεις του, ώστε η μετεγκατάστασή της Άρσης Βαρών από τον Άγιο Κοσμά να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα».

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή, Γιάννη Γκιόκα. Ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «με ταχείς ρυθμούς και προσήλωση στην τήρηση των σφικτών χρονοδιαγραμμάτων προχωράμε τα έργα των εγκαταστάσεων και μετεγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, έργα για τα οποία είμαστε περήφανοι, καθώς είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και τις κάνουμε πράξη».

Ο κ. Αυγενάκης επανέλαβε ότι δεν καταργείται το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί, και όλα κυλούν, σε πλήρη συνεννόηση και ομοφωνία με όλους τους εμπλεκομένους, σύμφωνα με το σχέδιο ομαλής μετεγκατάστασης σε άλλες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, που αξιοποιούνται βάσει του προγράμματος το οποίο παρουσιάστηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με απόλυτη τήρηση των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων, έως ότου και να ολοκληρωθούν οι νέες αθλητικές υποδομές στο Πάρκο Ελληνικού.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επιγραμματικά:

* στην πολύμηνη συνεργασία και την ομαδική δουλειά για τη Σύμβαση Συνεργασίας που υπογράφτηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, τη Lamda Development, το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, το ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Χωριό,
* στις αλλεπάλληλες ενημερωτικές συναντήσεις με τα σωματεία εργαζομένων και τις Ομοσπονδίες και την ομόφωνη έγκρισή τους για το περιεχόμενο της Σύμβασης, καθώς και
* στις Επιτροπές Παρακολούθησης της υλοποίησής της, όπου μετέχουν και αθλητές, προκειμένου να κάνουν αυτοψία και να εγκρίνουν τα διαμερίσματα που θα φιλοξενήσουν τους 94 διαμένοντες αθλητές στον Άγιο Κοσμά, έως ότου κατασκευαστούν οι νέοι ξενώνες στο Ελληνικό και ανακατασκευαστούν οι υπάρχοντες στο ΟΑΚΑ.

«Είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος, όχι της θεωρίας. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν καλά ότι όσα λέω πως θα κάνουμε, τα εποπτεύω στενά μέχρι την ολοκλήρωσή τους στο 100%» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, υπογραμμίζοντας, επιπλέον, ότι «είμαστε υπερήφανοι, διότι αλλάξαμε την εικόνα των Ολυμπιακών μας ακινήτων! Διότι αξιοποιούμε τις Ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις και τις αποδίδουμε πίσω στην αθλητική οικογένεια και στην κοινωνία. Διότι καταφέραμε να κινητοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία είχαμε στη διάθεσή μας και να συνεργαστούμε προς όφελος του αθλητισμού -χωρίς προκαταλήψεις- με τον ιδιωτικό τομέα».

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα