back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει αυξημένη η κίνηση στους δρόμους λόγω της βροχόπτωσης. Αυτή την ώρα τα προβλήματα εντοπίζονται στον Κηφισό, στην κάθοδο από την Μεταμόρφωση μέχρι το Περιστέρι και στην άνοδο από το Αιγάλεω μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια. Επίσης κίνηση σε Καρέα, Κηφισιας, Κατεχακη, και Μεσογειων. Στην Αττική οδό, έχουμε καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από τον κόμβο Δημοκρατίας μέχρι τον κόμβο Κηφισίας και στην Περιφερειακή Υμηττού από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Κηφισίας.

Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, προβλέπονται διαδοχικές διαταραχές έως τη Δευτέρα.

Θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια.

Καταιγίδα νωρίτερα στην Αττική συνοδευόμενη από κεραυνούς. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου. Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το βράδυ χωριά της Παραμυθιάς στα Ιωάννινα. Σημαντικά προβλήματα και στην Ηλεία, από ισχυρή χαλαζόπτωση στους Δήμους Ανδραβίδας – Κυλήνης και Πηνειού, που κατέστρεψε τα εσπεριδοειδή, κυρίως τα πορτοκάλια.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σε μεγάλες μειώσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι πάροχοι, καθώς έχει σημειωθεί πτώση της τιμής του στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Με τον Γερμανό καγκελάριο Όλοφ Σολτς, συναντάται σήμερα στο Βερολίνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Γερμανία, συναντήθηκε χθες, με τον ομολογό της, Frank-Walter Steimeier και αναφέρθηκε στην Τουρκική επιθετικότητα τονίζοντας ότι δε μπορεί να διεξαχθεί διάλογος υπό καθεστώς απειλών. Όπως ειπε η κ Σακελλαροπουλου, διαπιστώθηκε η κοινή γραμμή των δύο χωρών απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό. Η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε επίσης την «ύψιστη» σημασία του ζητήματος των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζοντας ότι «ο σχετικός διάλογος θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών».

Διεθνοποιεί τον τουρκικό επεκτατισμό, χαράσσοντας τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το φόρουμ του Νταβός.

«Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία. Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να καθίσουμε στο τραπέζι, ως λογικοί ενήλικες και να λύσουμε τη βασική διαφορά μας, που είναι ο καθορισμός των θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειo», είπε μεταξύ άλλων χθες.

Άρθρο – κόλαφος του Economist για τον Ερντογάν. «Ένας εξοργισμένος, απομονωμένος Τούρκος πρόεδρος θα μπορούσε να προβεί σε πιο σκληρές εδαφικές διαμάχες με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Συρία», υπογραμμίζεται στο άρθρο του βρετανικού περιοδικού.

Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών τύπων μεν, αλλά όχι βαριά άρματα μάχης . Η ανακοίνωση έγινε την παραμονή της σημερινής Συνόδου των υπουργών Άμυνας στη στρατιωτική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, με ερωτηματικό να παραμένει εάν το Βερολίνο δώσει το πράσινο φως για την αποστολή στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard. Περισσότερα θα μας πει η Αλεξάνδρα Βουδούρη…

Μια νέα περίπτωση ψευτογιατρού που στοίχισε την ζωή σε πέντε ανθρώπους ήρθε στο φως μετά από καταγγελίες, που οδήγησαν σε έρευνες των Αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για φυσικοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο και χορηγούσε θεραπείες με βλαστοκύτταρα για την σκλήρυνση κατά πλάκας με το αζημίωτο. Για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ.

Προφυλακισμένη για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη του αιτήματός της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι». Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η καταγγελία των συνηγόρων της για τις συνθήκες κράτησής της στις βελγικές φυλακές. Κάνουν λόγο για βασανιστήρια και μεσαιωνικές συνθήκες, που δεν συνάδουν με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες και οι θάνατοι ασθενών με κορoνοϊό. 186 ασθενείς κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα, 147 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στη Ελλάδα και η νέα υποπαραλλαγή Όρθρος. Την τελευταία εβδομάδα καταγραφηκαν 93 κρούσματα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι βρίσκεται στη χώρα μας τουλάχιστον εδώ και δυόμιση μήνες. Πάντως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεν διαθέτει ενδείξεις ότι ο «Όρθρος» είναι πιο μεταδοτικός από άλλα στελέχη,

Ξεκινά σήμερα η δίκη του 50χρονου ελαιοχρωματιστή που το 2012 είχε κλέψει από τη Εθνική Πινακοθήκη έργα του Πικάσο, του Μοντριάν και του Μονκάλβο. Ο 50χρονος που από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε την ενοχή του, κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Τραγωδία το πρωί στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. 60χρονος έχασε την ζωή του, πέφτοντας -σύμφωνα με την αστυνομία- από ύψος 1,5 μέτρου, την ώρα που βρισκόταν σε ράμπα φόρτωσης – εκφόρτωσης εμπορευμάτων Εργατικό, στην μεταφορική εταιρεία όπου εργαζόταν. Άμεσα μετέβησαν στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ. και ήδη διεξάγονται έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.

Και ο καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές, που θα επηρεάσουν έως και τη Δευτέρα τη χώρα. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα