back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

9 πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου βρίσκονται ήδη υπό έλεγχο για το αν διαθέτουν τα αποθέματα φαρμάκων που χρειάζεται προκειμένου να τροφοδοτήσουν την αγορά», όπως είπε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση αρχίζει να ομαλοποιείται μετά και τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα. Απαντώντας σε επίκαιρη του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη για τις ελλείψεις φαρμάκων, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι «όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που σχετίζονται με τον κλάδο του φαρμάκου, συμφώνησαν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ διερωτήθηκε μήπως αυτοί που ενοχλούνται με το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, είναι εκείνοι που προτιμούν τις έγγραφες συνταγογραφήσεις προκειμένου να γίνονται συνεννοήσεις. Σε ό,τι αφορά στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας, είπε ότι με το νέο του ρόλο, περιορίζει τις παράλληλες εξαγωγές, διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς τις πολυεθνικές.

Την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωζώνη -που έφτασε στο 13%- κατέγραψε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανάμεσα σε 22 κράτη μέλη που επίσης κινήθηκαν πτωτικά. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν το «σερί» μείωσης κατανάλωσης ενέργειας στην χώρα μας συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες του έτους έως και τον Νοέμβριο, όπως προκύπτει και από τα μηνιαία δελτία του ΑΔΜΗΕ. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστό κατέγραψε η Σλοβακία -κατά 12%- και ακολουθούν η Λιθουανία και η Ρουμανία, με 9%. Μείωση είχαν η Ολλανδία – σε ποσοστό 4%- και η Γερμανία -κατά 3%- ενώ η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε ελαφρά στη Γαλλία κατά 1%. Όπως σημειώνεται στην έκθεση της Κομισιόν, οι βιομηχανικοί καταναλωτές, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν και το μεγαλύτερο κομμάτι της ζήτησης, πιεζόμενοι από τις υψηλές τιμές ενέργειας, συνολικά, μείωσαν την κατανάλωσή τους.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σε μεγάλες μειώσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι πάροχοι, καθώς έχει σημειωθεί πτώση της τιμής του στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Εν τω μεταξύ, σήμα κινδύνου εκπέμπει η ελληνική βιομηχανία μέσα από κοινή επιστολή των Προέδρων των βιομηχανικών οργανώσεων ΣΕΒ, ΣΒΕ, ΕΒΙΚΕΝ, Ελληνική Παραγωγή, ΣΒΑΠ, ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ, ΣΕΒΠΔΕ, ΣΒΣΕ προς τον πρωθυπουργό με θέμα το ενεργειακό κόστος και τις επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις. Καταγράφοντας την εκτόξευση των τιμών, ζητούν αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική και σειρά μέτρων που θα περιορίσουν το ανταγωνιστικό μειονέκτημα που έχει δημιουργηθεί. Παράλληλα ζητούν και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να παρουσιάσουν τις απόψεις τους.

Στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για την εφάπαξ χρηματική παροχή ύψους 300 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που καταρτίζουν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, προχώρησε η ΔΥΠΑ. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Nέο πακέτο στρατιωτικής βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση, το οποίο περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών τύπων μεν, αλλά όχι βαριά άρματα μάχης . Η ανακοίνωση έγινε την παραμονή της σημερινής Συνόδου των υπουργών Άμυνας στη στρατιωτική βάση Ράμσταϊν στη Γερμανία, με ερωτηματικό να παραμένει εάν το Βερολίνο δώσει το πράσινο φως για την αποστολή στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard.

Προφυλακισμένη για τουλάχιστον άλλον ένα μήνα θα παραμείνει η Εύα Καϊλή, μετά την απόρριψη του αιτήματός της να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του «ψευτογιατρού» ο οποίος φέρεται να εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, προκαλώντας τον θάνατο σε πέντε ανθρώπους. Τους έπειθε να διακόψουν τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή» θεραπεία με δήθεν ενέσεις βλαστοκυττάρων. Για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ. Ο ψευτογιατρός διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη.

Αναβλήθηκε για τις 15 Δεκεμβρίου η έναρξη της δίκης για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σε δεύτερο βαθμό.

Ξεκινά σήμερα η δίκη του 50χρονου ελαιοχρωματιστή που το 2012 είχε κλέψει από τη Εθνική Πινακοθήκη έργα του Πικάσο, του Μοντριάν και του Μονκάλβο. Ο 50χρονος που από την πρώτη στιγμή παραδέχτηκε την ενοχή του, κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία.

Αύξηση καταγράφουν οι νοσηλείες και οι θάνατοι ασθενών με κορoνοϊό. 186 ασθενείς κατέληξαν την τελευταία εβδομάδα, 147 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Στη Ελλάδα και η νέα υποπαραλλαγή Όρθρος. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 93 κρούσματα, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι βρίσκεται στη χώρα μας τουλάχιστον εδώ και δυόμιση μήνες.

Με τον Γερμανό καγκελάριο Όλοφ Σολτς, συναντάται σήμερα στο Βερολίνο η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Και ο καιρός: Πρόσκαιρη εξασθένηση των βροχοπτώσεων το μεσημέρι στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα