back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Διευκρινίσεις επί του αιτήματός του να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ενημερώσει τα μέλη της έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, μετά την άρνηση της πλειοψηφίας να κάνει αποδεκτό το αίτημα του με το σκεπτικό μεταξύ άλλων ότι δεν εξειδίκευσε τους λόγους.

“Αυτό οφείλεται στη μέριμνα να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής κεκλεισμένων των θυρών” σημειώνει ο κ. Ράμμος, με επιστολή του στον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής και με κοινοποίηση και στον πρόεδρο της Βουλής. Διευκρινίζει ότι ζητά την σύγκληση της Επιτροπής για να ενημερώσει επί των πρόσφατων ελέγχων της ΑΔΑΕ σχετικά με ζητήματα άρσης απορρήτου.

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την ουσία να αναρωτηθούμε αν έγιναν όλα σωστά. Η ανεξάρτητη Αρχή είναι ένα σύνολο, μόνος του ο Πρόεδρος έστειλε την επιστολή χωρίς να έχει συνεδριάσει το όργανο, είπε στον Αθήνα 9.84 σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος, ένας εκ των συμμετεχόντων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Κατά την σημερινή συνεδρίαση, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί εκτός από τον κ. Ράμμο και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωσταντίνος Μενουδάκος, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει πως η Αρχή έχει επισήμως επιβεβαιώσει ότι ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του. Όπως τονίζει, “θέλει δε θέλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα καταφέρει να φιμώσει την ΑΔΑΕ”.

Λιγότερο άσχημες οι παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές σε σχέση με τις εκτιμήσεις έναν με δύο μήνες πριν, δήλωσε από το Φόρουμ του Νταβός η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Πρόσθεσε ότι αυτό που βελτιώθηκε είναι οι δυνατότητες της Κίνας να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Την Κίνα εξήρε, την ίδια ώρα, η διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κέιτ Ο’ Μπράιαν, επειδή σημείωσε ταχεία πρόοδο στον εμβολιασμό κατά του κορoνοϊού των πιο ηλικιωμένων πολιτών, τόσο με τις βασικές δόσεις όσο και με τις αναμνηστικές.

Να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια προς την Ουκρανία κάλεσε τους συμμάχους ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν, κατά την έναρξη της κρίσιμης συνάντησης δεκάδων υπουργών Άμυνας σε αεροπορική βάση στη Γερμανία, καθώς αυξάνεται η πίεση στο Βερολίνο να παραδώσει άρματα μάχης στο Κίεβο.

“Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί και προσπαθεί να εξοπλιστεί εκ νέου, δεν είναι η στιγμή να επιβραδύνουμε”, είπε μεταξύ άλλων.

Την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωζώνη -που έφτασε στο 13%- κατέγραψε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανάμεσα σε 22 κράτη μέλη που επίσης κινήθηκαν πτωτικά. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν το «σερί» μείωσης κατανάλωσης ενέργειας στην χώρα μας συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες του έτους έως και τον Νοέμβριο, όπως προκύπτει και από τα μηνιαία δελτία του ΑΔΜΗΕ.

Απόψε αναμένονται οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Σε μεγάλες μειώσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι πάροχοι, καθώς έχει σημειωθεί πτώση της τιμής του στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας.

Υπό έλεγχο εννέα πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκου για το αν διαθέτουν τα αποθέματα που πρέπει προκειμένου να τροφοδοτήσουν την αγορά, ενημέρωσε το πρωί από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, υπογράμμισε παράλληλα ότι η κατάσταση με το θέμα των ελλείψεων αρχίζει να ομαλοποιείται μετά και τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα.

Σοκ από άλλη μια υπόθεση “ψευτογιατρού”, που υποσχόταν δήθεν θεραπεία σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ασκήθηκε μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων.

Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα, που συστηνόταν ως γιατρός, αναζητούσε υποψήφια θύματα σε όλη την Ελλάδα και προσπαθούσε να τα πείσει να σταματήσουν την αγωγή τους και να λάβουν δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, έναντι αμοιβής δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 21:00, για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που με νίκη, μπορεί να φέρει τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Και ο καιρός: Τριήμερο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπονται διαδοχικές καιρικές διαταραχές έως τη Δευτέρα.

Πρόσκαιρη εξασθένηση των βροχοπτώσεων σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα