back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Τρία χρόνια μετά, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει καταλυτικά. Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα, είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ως ένας πόλος γεωπολιτικής σταθερότητας”, δήλωσε από το Νταβός ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέα επίθεση Ερντογάν από το ίδιο οικονομικό Φόρουμ. “Ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής”, υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, όσο εξοπλίζει τα νησιά, δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης”.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση μετά την απόρριψη από την κυβερνητική πλειοψηφία να κληθεί προς ακρόαση στη βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ. Ο Χρήστος Ράμμος με νέα του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα διευκρινίζει ότι το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσε τα θέματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή στην πρώτη του επιστολή, οφείλεται στη μέριμνά του να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη του πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής που θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών.

Να κληθεί στην Επιτροπή όχι μόνον ο κ. Ράμμος, αλλά και ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνος Μενουδάκος, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής”, τονίζει και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής για “αυτόκλητους καλεσμένους” σχετικά με την πρόθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ, να εισφέρει στη Βουλή τα στοιχεία που συνέλεξε ως όφειλε επιβεβαιώνουν με τον εκκωφαντικότερο τρόπο την επιλογή του ΜέΡΑ25 να αποσύρει την εμπιστοσύνη από το πρόσωπό του, υποστηρίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας παραμένει και το θέμα του φερόμενου sms Παππά προς Καλογρίτσα. “Η αφωνία του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται!”, σημειώνει η ΝΔ.

“Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε επίσκεψη του το πρωί σε οικογενειακή βιοτεχνία στο Αιγάλεω.

Εν αναμονή ανακοινώσεων απόψε για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αναμένονται μεγάλες μειώσεις από τους παρόχους, καθώς έχει σημειωθεί πτώση της τιμής του ηλεκτρικού στο Χρηματιστήριο της Ενέργειας.

“Ξεκινάει εντός Ιανουαρίου η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Θα είναι σε δύο άξονες, στο γνωστικό αντικείμενο και στην εκπαιδευτική επάρκεια. Η διαδικασία διασφαλίζεται τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 η υπ παιδείας Νίκη Κεραμέως, οποία πρόσθεσε ότι στην έκθεση θα υπάρχει και η δυνατότητα ενστάσεων.

Έπειτα από αυτό όπως διευκρίνισε η υπουργός, όποιος θα κρίνεται θετικά θα πριμοδοτείται με επιπλέον μόρια προκειμένου να αναβαθμιστεί στην ιεραρχία ενώ όσοι αξιολογούνται αρνητικά προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση.

Τη βίαιη προσαγωγή της φίλης του Παύλου Φύσσα αποφάσισε πριν από λίγη ώρα το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση για τις 3 Φεβρουαρίου 2023.

Η Μαρίνα Δαλιάνη, δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα, ζήτησε από το δικαστήριο πριν λάβει απόφαση για βίαιη προσαγωγή να εξετάσει ότι έχουν εξαντληθεί όλοι οι άλλοι τρόποι με την πρόεδρο να επισημαίνει ότι η μάρτυρας έχει εντοπιστεί σε επαρχιακή πόλη και έχει κλητευθεί.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας μία αστυνομικός, η οποία κατέθεσε πως ο Παύλος Φύσσας ήταν εκείνος που σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο 47χρονος άνδρας , τον οποίο άγνωστοι πυροβόλησαν στην Καλαμάτα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία πριν τον πυροβολισμό προηγήθηκε ξυλοδαρμός από δύο άγνωστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο.

Στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν, στη Γερμανία, συναντάται το ΝΑΤΟ και υπ. Άμυνας από περίπου 50 χώρες, προκειμένου να αποφασιστεί περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία. Αυξάνεται, στο μεταξύ, η πίεση στο Βερολίνο να παραδώσει στο Κίεβο τα βαριά άρματα μάχης Leopard 2.

“Η Ευρώπη είναι έτοιμη να παράσχει βαρέα άρματα μάχης στο Κίεβο”, τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

“Η Ρωσία ανασυντάσσεται, στρατολογεί και προσπαθεί να εξοπλιστεί εκ νέου, δεν είναι η στιγμή να επιβραδύνουμε”, προειδοποίησε ο Αμερικανός υπ. Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της κακοκαιρίας, τέθηκαν εφτά δήμοι στην νοτιοανατολική Σερβία. Ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τον ποταμό Ράσκα ενώ άλλος ένας αγνοείται. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες την περιοχή προκάλεσαν υπερχείλιση των ποταμών και μεγάλες πλημμύρες σε χωριά και πόλεις.

Την Κινέζα Ζου αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των 16 του Όπεν της Αυστραλίας. Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 15 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα