back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Νέα επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα. Μιλώντας σε εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος, ο Τούρκος Πρόεδρος έκανε ειδική αναφορά στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου, ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος». Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν είχε πει ότι όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης”, ενώ, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός ανέφερε ότι “ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής”.

4,5 τόνους κοκαϊνης εντόπισαν οι ισπανικές αρχές σε ελληνικό φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο, στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 15 συλλήψεις.

Τη βίαιη προσαγωγή, στις 3 Φεβρουαρίου, της φίλης του Παύλου Φύσσα -στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο μουσικός- αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας. Νωρίτερα, στο δικαστήριο εξετάστηκε ως μάρτυρας μία αστυνομικός, η οποία κατέθεσε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν εκείνος που σήκωσε την μπλούζα, τους έδειξε το τραύμα και τους είπε ότι ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.

Η Ελλάδα άλλαξε, έχει γυρίσει σελίδα. Είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός δήλωσε από το Νταβός ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτίμησε ότι θα κερδίσει τις εκλογές.

“Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Αιγάλεω.

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση στη σκιά της απόρριψης απο την κυβερνητική πλειοψηφία να κληθεί προς ακρόαση στη βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Ο κ. Ράμμος με νέα του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, διευκρινίζει ότι το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσε τα θεματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή στην πρώτη του επιστολή, οφείλεται στη μέριμνά του να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη του πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής που θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών.

“Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευθύνη στο ζήτημα της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών-Ζητήματα που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα δεν μπορεί κανείς να μην τα σεβαστεί”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
“Υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί”, τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Να κληθεί στην Επιτροπή όχι μόνον ο κ. Ράμμος, αλλά και ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνος Μενουδάκος, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Αρχή έχει επισήμως επιβεβαιώσει ότι ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

“Είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής”, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας παραμένει και το θέμα του φερόμενου sms Παππά προς Καλογρίτσα.

“Η αφωνία του κ. Τσίπρα για τις αποκαλύψεις στο Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται!”, σημειώνει η ΝΔ.

‘’Ο πανικός σας δεν μπορεί να κρυφτεί’’ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εν αναμονή ανακοινώσεων απόψε για τα τιμολόγια Φεβρουαρίου στο ηλεκτρικό ρεύμα. Αναμένονται μεγάλες μειώσεις απο τους παρόχους. Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρωζώνη -που έφτασε στο 13%- κατέγραψε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανάμεσα σε 22 κράτη μέλη που επίσης κινήθηκαν πτωτικά.

Ξεκινάει εντός Ιανουαρίου η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η υπ. Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι όποιος εκπαιδευτικός κρίνεται θετικά θα πριμοδοτείται για να αναβαθμιστεί στην ιεραρχία, ενώ για όσους αξιολογούνται αρνητικά, προβλέπεται υποχρεωτική επιμόρφωση. “Η διαδικασία διασφαλίζεται καθώς η αξιολόγηση θα γίνεται από τρεις ανθρώπους τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο ειδικότητας και τον σύμβουλο που έχει την παιδαγωγική ευθύνη”, σημείωσε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η έκθεση τους θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και θα υπάρχει και η δυνατότητα ενστάσεων.

Στην Τεχνόπολη διοργανώνεται, την ερχόμενη Δευτέρα υπό την προεδρία του Δημάρχου Αθηναίων η Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B 40.

Πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων επιβλήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ επειδή επιχείρησε να σύρει την Χίλαρι Κλίντον σε «μάταιη δίκη».

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο, στην Αττική. Άνεμοι νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα