back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Οι τουρκικές απειλές συνδυάζονται με μια εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα”, ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντηση της με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει το θέμα για την Ελλάδα και χαρακτήρισε αναγκαία τη διεξαγωγή σχετικού διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Συνεχίζει την ακραία ρητορική ο Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας, απευθυνόμενος μάλιστα κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Κοίτα, Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις λάθος» είπε μιλώντας σε εγκαίνια εκπαιδευτικού ιδρύματος. Επικαλούμενος και πάλι τον τουρκικό πύραυλο Tayfyn, ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έξυπνη, γιατί ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει την Αθήνα. Νωρίτερα, είχε πει ότι όσο η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά, δεν εφαρμόζει τη Συνθήκη της Λωζάνης”, ενώ, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Νταβός ανέφερε ότι “ο Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι δηλώσεις του δεν είναι αρκετές για να αλλάξουν τη μοίρα της περιοχής”.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και θα μειώσουμε την εξάρτησή μας από το ρωσικό αέριο» τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε νέα συνέντευξη του στο CNN από το Νταβός. «Πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι με τη Ρωσία. Τα κανάλια επικοινωνίας πρέπει να είναι ανοιχτά και κάποια στιγμή θα υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλά, η Ουκρανία θα υπαγορεύσει τους όρους της ειρήνης” συμπλήρωσε. Όσο για τις εκλογές και το γιατί να ψηφιστεί εκ νέου από τον ελληνικό λαό, ο Πρωθυπουργός εξήγησε: «Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μειώσαμε τους φόρους και την ανεργία, υποστηρίξαμε τους πολίτες σε δύσκολες περιόδους και, στο τέλος της ημέρας, η εμπειρία στη διαχείριση κρίσεων μετρά. Για πρώτη φορά αισθάνονται ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και δεν θέλουν να το ανατρέψουν». «Δεν θα έχουμε φέτος ύφεση. Η ανάπτυξη θα είναι κοντά στο 2% » κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Έντονοι διαξιφισμοί με φόντο την απόρριψη απο την κυβερνητική πλειοψηφία να κληθεί προς ακρόαση στη βουλή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος. Με νέα του επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Ράμμος διευκρινίζει ότι το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσε τα θέματα, για τα οποία επιθυμεί να ενημερώσει την επιτροπή στην πρώτη του επιστολή, οφείλεται στη μέριμνά του να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που κατά τη γνώμη του πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής ,που θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών. “Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ευθύνη στο ζήτημα της λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών. Ζητήματα που προσδιορίζονται από το Σύνταγμα δεν μπορεί κανείς να μην τα σεβαστεί”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. “Ο κ. Ράμμος υποχρεούται να ενημερώσει Βουλή – αρχηγούς, ακόμη και με τον νόμο της ΝΔ. Είτε τον καλέσουν είτε όχι, το παρακράτος θα αποκαλυφθεί”, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Οι Ανεξάρτητες Αρχές, για να είναι ανεξάρτητες, δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές ούτε ερμηνευτές των απόψεών τους. Η εμπειρία θα έπρεπε να είχε διδάξει τον κ. Τσίπρα ότι κάθε φορά που η Δικαιοσύνη φέρνει στο φως την αλήθεια, βαρύ σκοτάδι πλακώνει τον ΣΥΡΙΖΑ” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει να κληθεί στην Επιτροπή όχι μόνον ο κ. Ράμμος, αλλά και ο Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωσταντίνος Μενουδάκος , με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρει ότι η Αρχή έχει επισήμως επιβεβαιώσει ότι ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που παρακολουθούνταν με το κακόβουλο λογισμικό Predator. “Είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής”, σημειώνει το ΠΑΣΟΚ. Αύριο στις επτά το βράδυ ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στη Χαλκίδα.

Σε πιέσεις που δέχθηκε από τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα ,αλλά και στη λάθος πολιτική που είχε ακολουθηθεί από προηγούμενες διοικήσεις της Τράπεζας Αττικής αναφέρθηκε το πρώην ανώτατο στέλεχος της τράπεζας Αθανάσιος Τσάδαρης καταθέτοντας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα. Όπως υποστήριξε ο κ.Τσάδαρης, εκείνη την εποχή η ATTICA BANK βρισκόταν σε κρίσιμη φάση, καθώς υπήρχε κρίση ρευστότητας και διαρροή καταθέσεων, ενώ υπήρχε αμφισβήτηση της ποιότητας των χρηματοδοτήσεων. Σύμφωνα με το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας οι πιέσεις του επιχειρηματία ήταν διαρκείς και χαρακτήρισε “τσαπατσουλιστάν της δεκαετίας του ’70” την εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα.

Στο 1.084.440 ανήλθαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Δεκέμβριο ,σύμφωνα με τα μητρώα της ΔΥΠΑ αυξημένοι κατά 23.021 σε σχέση με το Νοέμβριο. Σε έναν μόνο μήνα, κάθε μέρα, έχαναν τη δουλειά τους 920 εργαζόμενοι.

Οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν με επιπλέον άρματα μάχης την Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου και η Δύση θα μετανιώσει για την “ψευδαίσθησή” της πως η Ουκρανία θα κερδίσει στο πεδίο της μάχης τη Ρωσία, δήλωσε το Κρεμλίνο. “Μόνη λύση η αποστολή αρμάτων από τη Δύση”, εκτίμησε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι , λίγες ώρες αφότου οι σύμμαχοι του Κιέβου δεν συμφώνησαν στην παράδοση γερμανικών αρμάτων Leopard 2 στην Ουκρανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα