back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέα επιστολή Ράμμου – Να κληθεί στη Βουλή προς ακρόαση ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά η αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

«Είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής» σημειώνει η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά και την νέα επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον Πρόεδρο της  Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ « ο  χαρακτηρισμός από τον Πρόεδρο της Βουλής ως «αυτόκλητου καλεσμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» του Προέδρου της ΑΔΑΕ, όπως και η όλη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Ανεξάρτητης Αρχής, συνιστούν μέγιστη θεσμική απρέπεια. Το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022.

Είναι, δε, άκρως εντυπωσιακό ότι την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αρνούνται όσοι με πάθος υποστήριζαν μια παράνομη κυβερνητική ενημέρωση «στο αυτί» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Αύγουστο.

Την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr η ΑΔΑΕ φέρεται να έχει πιστοποιήσει την παγίδευση 20 προσώπων με το λογισμικό Predator, είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής. Διαφορετικά θα φέρει βαριά ευθύνη απέναντι στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς” καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι την κλήση του Χρήστου Ράμμου στην Βουλή έχει ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ .

Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση της δεύτερης επιστολής που απέστειλε ο Χρήστος Ράμμος μετά την άρνηση της πλειοψηφίας της Επιτροπής Διαφάνειας να κάνει αποδεκτό το αίτημα του .

Στην νέα του επιστολή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δίνει διευκρινίσεις επί του αιτήματος του να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να ενημερώσει τα μέλη της έδωσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, .

Με επιστολή του στον πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής και με κοινοποίηση και στον πρόεδρο της Βουλής, ο Χ. Ράμμος σημειώνει ότι «το γεγονός ότι δεν εξειδίκευσα τα θέματα για τα οποία επιθυμώ να ενημερώσω την Επιτροπή σας οφείλεται στη μέριμνα να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες που πρέπει να δοθούν μόνο ενώπιον της Επιτροπής συνεδριαζούσης κεκλεισμένων των θυρών» και διευκρινίζει ότι ζητά την σύγκληση της Επιτροπής για να ενημερώσει επί των πρόσφατων ελέγχων σχετικά με ζητήματα άρσης απορρήτου, που έχει διεξάγει η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις που έχουν εγκριθεί με απόφαση της Ολομέλειας.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ σημειώνει στην νέα επιστολή του ότι εκ του νόμου «οφείλει προς επιτέλεση του συνταγματικού του καθήκοντος, το οποίο του ανέθεσε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να ενημερώνει το Κοινοβούλιο, στο οποίο λογοδοτεί τόσο ο ίδιος όσο και η Αρχή για οποιοδήποτε ζήτημα ανάγεται στις αρμοδιότητες της Αρχής. Μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση των προτεινόμενων μελών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να κληθεί εκτός από τον κ Ράμμο και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωσταντίνος Μενουδάκος, με αφορμή δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Αρχή έχει επισήμως επιβεβαιώσει πως ταυτοποίησε τουλάχιστον 20 πρόσωπα που «μολύνθηκαν» με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Newsroom Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα