back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έπιπλα Fendi στην Académie de France στη Ρώμη

Διαβάστε επίσης

Η Villa Medici, το αναγεννησιακό παλάτι του 16ου αιώνα, είναι από το 1803 το σπίτι της Académie de France στη Ρώμη. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν υπήρξαν σημαντικές μετατροπές στα έξι σαλόνια της. Τώρα, η Ακαδημία συνεργάστηκε με τον οίκο Fendi για να εγκαθιδρύσει μια καλύτερη σχέση μεταξύ δωματίων ηλικίας αιώνων και σύγχρονου ντιζάιν.

Για το πρόζεκτ ζητήθηκε η συμβουλή του ιταλικού οίκου και της Mobilier National, της εθνικής υπηρεσίας της Γαλλίας για θέματα επίπλων. Κλήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Pierre-Antoine Gatier να αποκαταστήσει διακοσμητικά στοιχεία στο Grand Salon. Οι ειδικοί συντήρησης από την Bobin Tradition προχώρησαν σε συντήρηση των ταπισερί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

Ο Kim Jones, διευθυντής δημιουργικού μόδας και γυναικείας ένδυσης στον Fendi, συνεργάστηκε με τη Silvia Venturini Fendi, διευθύντρια δημιουργικού για αξεσουάρ και ανδρική ένδυση στον οίκο αλλά και με τη Mobilier National, για να επιμεληθούν επιλογή σύγχρονων γαλλικών και ιταλικών επίπλων για τα σαλόνια. Πολλά αντλήθηκαν από την Casa Fendi, την κολεξιόν οικιακών ειδών του ιταλικού οίκου, και επιλέχθηκαν για τη δυνατότητά τους να συνυπάρξουν με τα παλαιά αντικείμενα και κλασικά έργα τέχνης.

Σε πολλά σαλόνια, ο Fendi και η Mobilier National εισήγαγαν ταπισερί από πασίγνωστους καλλιτέχνες, ανάμεσα σε αυτές, δημιουργίες των Louise Bourgeois, Sheila Hicks και Sonia Delaunay.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα