back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Μίκης, αυτός ο γνωστός άγνωστος»: Η Μαρία Φαραντούρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Στη συναυλία-αφιέρωμα «Μίκης, αυτός ο γνωστός άγνωστος», η οποία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ, η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την καντάτα-τραγούδι ποταμό «Ο Επιζών» σε ποίηση του Τάκη Σινόπουλου που μελοποίησε ο Θεοδωράκης το 1969 κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης: «Μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω… “O Επιζών” ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

Την ίδια βραδιά, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια και ο διακεκριμένος βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου θα παρουσιάσουν επίσης γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια», «Poetica», «Asmata», «Σερενάτες», «Μαουτχάουζεν», «Μπαλάντες» καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Λόρκα, Αναγνωστάκη, Γκάτσου κ.ά.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου που θα πλαισιώσει τους ερμηνευτές.

H προπώληση έχει αρχίσει.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις εκδηλώσεις του κύκλου Λόγος και Μουσική.

Συμπαραγωγή
Cantabile Art Events – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Τιμές εισιτηρίων
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 € ● 22 € ● 28 €
● 36 € ● 42 € ● 50 €

Πληροφορίες
https://megaron.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα