back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θ. Ρουσόπουλος: Πως προκύπτει ότι μπορεί ο κ. Ράμμος να λειτουργεί ως μονοπρόσωπο όργανο;

Διαβάστε επίσης

Η υπόθεση του αιτήματος του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της συγκεκριμένης Επιτροπής της Βουλής το οποίο κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα τέθηκε στο επίκεντρο της ραδιοφωνικής συνάντησης του Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας της ΝΔ Θόδωρου Ρουσόπουλου με τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Μετείχα σε σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου ο κ. Μπούρας μας ανακοίνωσε ότι δέχτηκε αργά χθες βράδυ στο προσωπικό του email επιστολή από τον κ. Ράμμο με την οποία διευκρινίζει ότι δεν επιθυμεί να δημιουργήσει αναστάτωση αλλά ούτε και να λειτουργήσει αντισυνταγματικά και πως περιμένει από την Επιτροπή πότε θα τον καλέσει», ανέφερε στον Αθήνα 9.84, κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η στάση του απέναντι σε αυτή την υπόθεση εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί όταν η Επιτροπή ετοιμάζεται να συζητήσει το θέμα των υποκλοπών του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ στον Περισσό από το 2016 και μετά, δηλαδή επί των ημερών του . Αυτό είναι το θέμα που θα συζητούσε χθες η Επιτροπή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να ακουστούν καταγγελίες που αφορούν την περίοδο διακυβέρνησής του. Για αυτό και παρακώλυσε τη συνεδρίαση για δεύτερη φορά, αποχωρώντας με θεατρικό τρόπο», επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση καθυστερεί να απαντήσει στο αίτημα του επικεφαλής της ΑΔΑΕ να κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, τόνισε: «Όταν υποβάλλεται ένα αίτημα, γίνεται δεκτό στο χρόνο που πρέπει. Θυμίζω ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκος ο οποίος ερευνά την υπόθεση ολοκληρώνει τη θητεία του τον Ιούνιο επομένως, προφανώς θα έχει ολοκληρώσει νωρίτερα την έρευνα του και για τη δική του δικαστική τιμή αλλά και λόγω σεβασμού του δικαίου. Επομένως, όλα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας του, επειδή θέλει να επιτείνει τις εντυπώσεις».

Παράλληλα, έκανε λόγο για αναδίπλωση του προέδρου της ΑΔΑΕ, κ. Ράμμου, σημειώνοντας: «Η Ανεξάρτητη Αρχή δεν έχει ένα Συμβούλιο και ένα χωριστό μονοπρόσωπο όργανο, τον πρόεδρό της. Πρόκειται για ένα σύνολο 7 μελών που πρέπει να συζητήσουν και να αποφασίσουν. Εν προκειμένω δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ έστειλε με δική του πρωτοβουλία την επιστολή, χωρίς να έχει ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη και αυτό παραβιάζει ούτως ή άλλως την αρχή της Ανεξάρτητης  Αρχής. Ο ίδιος, προσπαθεί να επιμείνει στην επιστολή του λέγοντας ότι έχει το συνταγματικό δικαίωμα να ενημερώσει. Φυσικά και το έχει αλλά από που προκύπτει ότι μπορεί να λειτουργεί ως μονοπρόσωπο όργανο και να μην ενημερώνει το Συμβούλιο ότι επιθυμεί να στείλει επιστολή στην Επιτροπή;», αναρωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για την ουσία η οποία στηρίζεται στον συνταγματικό τύπο, ας αναλογιστούμε αν έγιναν όλα σωστά», συμπλήρωσε.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα