back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο

Διαβάστε επίσης

Νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες αναμένεται αύριο Σάββατο στην Αττική και σε αρκετές περιοχές της χώρας με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ειδικότερα αύριο στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένονται νεφώσεις, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως το μεσημέρι στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στην Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά έως το πρωί και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Βόρειο Αιγαίο από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας και κατά τόπους αυξημένες και θα εκδηλωθούν λασποβροχές.

Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 15, στη Θεσσαλία από 2 έως 16, στην Ήπειρο από 2 έως 13, στη Στερεά από 4 έως 16, στην Πελοπόννησο από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 8 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 11 έως 16, στα Δωδεκάνησα από 9 έως 17 και στην Κρήτη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται η ελάχιστη θερμοκρασία στα δυτικά τμήματα της χώρας αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 5 έως 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 Μποφόρ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σάββατο:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες και μετά το μεσημέρι. Μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ και από το πρωί έως το μεσημέρι 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτ. Στερεά και στη δυτ. Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 με 1000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. και στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι νοτίων διευθύνσεων 5 με 7 και στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί με ένταση 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές ως τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν εκ νέου και θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Στα βoρειοδυτκά θα φθάσει τους 8 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 17 και τοπικά στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά θα είναι έντονα έως τις βραδινές ώρες, στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες και το ανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο τα 800 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Την Τρίτη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στο βορειοανατολικο Αιγαίο θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί μέχρι 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Την Τετάρτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες

Την Πέμπτη

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και νότια ορεινά ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια από δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα