back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δ. Παπαστεργίου: Οι δήμαρχοι μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις

Διαβάστε επίσης

 

Στη σημασία της διοργάνωσης της διήμερης Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) από σήμερα στην Αθήνα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Ως δήμαρχοι μπορούμε να συνεννοηθούμε πολύ καλύτερα πιθανόν και χωρίς την ανάγκη να περιλάβουμε στην κουβέντα μας περισσότερη πολιτική από ό,τι χρειάζεται. Μπορούμε να μιλήσουμε ειλικρινέστερα και να κινηθούμε ταχύτερα ώστε να δώσουμε λύσεις, να συνεννοηθούμε και να ενώσουμε δυνάμεις» είπε μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Και πρόσθεσε «Οι κυβερνήσεις των χωρών έχουν να κάνουν άλλα σημαντικά πράγματα, έχουν να κάνουν και πολιτική άλλου επιπέδου. Για τους Δήμους τα πράγματα είναι πιο απλά. Είναι αυτοί, είναι οι πολίτες τους και προβλήματα τους, τα καθημερινά προβλήματα. Ως δήμαρχοι μπορούμε να συνεννοηθούμε πολύ καλύτερα»,

Η ελληνική πρωτεύουσα αναλαμβάνει την Προεδρία για το 2023, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Κωνσταντινούπολη και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είναι ο επόμενος πρόεδρος του Δικτύου, μετά τον Εκρέμ Ιμάμογλου. Οι εργασίες της Συνόδου ξεκινούν αργότερα σήμερα στην Τεχνόπολη -υπό την προεδρία του Δημάρχου Αθηναίων, με τη συμμετοχή 69 ομολόγων του από 10 βαλκανικές χώρες. Στη Σύνοδο, θα ενταχθούν και νέα μέλη στο Δίκτυο B40, ενώ -μεταξύ άλλων-θα απευθύνουν ομιλίες και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο  επικεφαλής της ΚΕΔΕ, σχολιάζοντας το δείπνο που παρατέθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης  από τον Κώστα Μπακογιάννη προς τιμήν των υψηλών προσκεκλημένων, όπου τέθηκε και το θέμα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα,  έκανε λόγο για «έντονο ενδιαφέρον δημάρχων από όλα τα Βαλκάνια», ενώ επισήμανε ως «σημαντικότερη παρουσία εκείνη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που επισκέφθηκε και πάλι την Αθήνα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα