back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι διήμερες εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή 69 δημάρχων από δέκα χώρες των Βαλκανίων. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Γιώργο σε ευχαριστούμε …..θα συνδεθούμε και πάλι μαζί σου αμέσως μετά το δελτίο να μας δώσεις και πάλι το στίγμα της Συνόδου και να συνομιλήσεις και με Δημάρχους…….

Οικονομία, Ανάπτυξη και Αγορά Εργασίας, οι άξονες που αναμένεται να κινηθεί η θεματική συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε μισή ώρα στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ενημερώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενόψει και των εκλογών.

Εν τω μεταξύ επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός 29 με 31 Ιανουαρίου. Θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας καθώς και με κορυφαία στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων ενώ θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική» ενώ κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ξεκινά από την Πέμπτη η σταδιακή καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου, με ενσωματωμένη την αύξηση του 7,75%. Έως και την ερχόμενη Δευτέρα ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα καταβάλλουν σχεδόν 1,43 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους επιδομάτων.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με το GrTimes, υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ οπαδών. Το επεισόδιο ξεκίνησε για άγνωστο λόγο, με άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Απομακρύνθηκαν μετά την παρέμβαση των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντιούνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και να εξετάσουν την παροχή επιπλέον ευρωπαϊκής βοήθειας προς τη χώρα. Στο Συμβούλιο θα μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων τους. Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την συνθήκη New START για τα πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κλιμακώνουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

Σε αυτό το σημείο θα συνδεθούμε και πάλι με την Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εδώ στο Γκάζι και το Γιώργο Μανουσακάκη που θα συνομιλήσει με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα