back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη οι διήμερες εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή 69 δημάρχων από δέκα χώρες των Βαλκανίων. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της θεματικής συνέντευξής του στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. «Οι τιμές μπορεί να είναι ακόμα υψηλές όμως τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν μία αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Ωστόσο «εξακολουθούμε να βλέπουμε έναν συστηματικά υψηλό πληθωρισμό στα τρόφιμα που είναι χαμηλότερος από την ΕΕ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Όπως είπε, από τον Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το market pass με στόχο να περιορίσει τη επίπτωση του πληθωρισμού στην χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πλέον περισσότερα εργαλεία για τον έλεγχο της. “Εξαντλούμε τις δυνατότητές μας για να εντοπίσουμε φαινόμενα αυτά, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. “Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αισχροκερδήσει, κατέληξε.

Στο 5% θα κινηθεί ο πληθωρισμός στη χώρα το 2023 σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική» ενώ κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ο υπουργός επανέλαβε ότι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ξεκινά από την Πέμπτη η σταδιακή καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου, με ενσωματωμένη την αύξηση του 7,75%. Έως και την ερχόμενη Δευτέρα ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ θα καταβάλλουν σχεδόν 1,43 δισ. ευρώ σε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια δικαιούχους επιδομάτων.

Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο 50χρονος καθ ομολογίαν δολοφόνος της γυναίκας του την Κυριακή στη Νίκαια. Σταγγαλισμός η αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Eπεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο για δική τους υπόθεση, ωστόσ γρήγορα άναψαν τα αίματα. Το επεισόδιο μεταξύ των οπαδών έγινε στις σκάλες έξω από το κτίριο και μόλις το αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί, παρενέβησαν με αποτέλεσμα να λήξει σύντομα.

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των πτυχίων τους. Σε λίγη ώρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός 29 με 31 Ιανουαρίου. Θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας καθώς και με κορυφαία στελέχη ιαπωνικών επιχειρήσεων ενώ θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκυο.

Συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά και να εξετάσουν την παροχή επιπλέον ευρωπαϊκής βοήθειας προς τη χώρα.

Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στρατιωτικά την Ουκρανία και για μια νέα εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος Στο Συμβούλιο θα μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία για συνομιλίες με τις ΗΠΑ αναφορικά με την συνθήκη New START για τα πυρηνικά όπλα και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κλιμακώνουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι συνομιλίες ανάμεσα σε Μόσχα και Ουάσινγκτον για την επανάληψη των επιθεωρήσεων αναμενόταν να διεξαχθούν τον Νοέμβριο στην Αίγυπτο, αλλά η Ρωσία τις ανέβαλε. Επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ σημείωσε ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για νέες συνομιλίες

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα