back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου, ενίσχυση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο το 2024 και περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, περιλαμβάνει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, με παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων, όπως τον περιέγραψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι. “Επιστρέψαμε στη μεσαία τάξη αυτά που της πήρε ο Αλέξης Τσίπρας”, είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι πλέον στα 39 δις ευρώ και δεν είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής φορολόγησης.

Δριμεία κριτική άσκησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Μητσοτάκη.

«Μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων θυμήθηκε να μιλήσει για μισθούς” τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

«Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» υπογράμμισε -μεταξύ άλλων- το ΠΑΣΟΚ.

«Ο μύθος που επανέλαβε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, κατέρρευσε με πάταγο» σημείωσε το ΚΚΕ ,ενώ το ΜέΡΑ25 κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους πολίτες.

“Mέσα σε 42 μήνες η Ελλάδα έγινε ισχυρότερη γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, θωρακίζοντας την άμυνά της, περνώντας από την καθήλωση στην ανάπτυξη, στηρίζοντας το εισόδημα, προστατεύοντας τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας απόψε στην εκδήλωση «European Youth Day» που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ. Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ανέφερε ότι “δεν μπορούμε να ρισκάρουμε περιπέτειες ακυβερνησίας” και χαρακτήρισε “παγίδα’ την απλή αναλογική που -όπως είπε -“πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης.

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο από το Αιγάλεω ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός περιέκοψε την 13η σύνταξη, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει, και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε, για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, αποκατάσταση της αδικίας ,όπως είπε ,με την προσωπική διαφορά και μέτρα για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

“Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τις συντάξεις, και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεων”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την απειλή βέτο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος στο υπουργικό συμβούλιο, όπου ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών για τις 14 Μαϊου. «Εάν δεν σέβεστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Δημοκρατίας της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς για το ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά το κάψιμο του Κορανίου σε διαδήλωση μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

Αύριο ολοκληρώνεται εδώ στην Τεχνόπολη , η διήμερη Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 την Προεδρία του οποίου ανέλαβε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως τόνισε κατά την εναρκτήρια ομιλία του “Οι αναχρονιστικές και αναθεωρητικές μεθοδεύσεις, οι μικροπολιτικές και τα λαϊκίστικα αφηγήματα δεν εκφράζουν τους λαούς των Βαλκανίων. Πόσω μάλλον δεν τούς εκφράζουν τα «νταϊλίκια» και οι απειλές” σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων. Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες, μόνο ένα δημοκρατικό αύριο” υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει άλλη περιοχή από την Αθήνα που να είναι κοιτίδα πολιτισμού”. Παράλληλα, ζήτησε “να καταδικάσουμε του λαϊκισμούς που απειλούν τη δημοκρατία και φέρνουν μίσος“.

Επιπλέον στρατιωτική βοήθεια 500 εκατ. για υποστήριξη της Ουκρανίας και 45 εκατ. για εκπαίδευση Ουκρανών, ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ.

Να αναληφθεί “άμεση και συντονισμένη δράση” για την εξάλειψη των μη συμμορφούμενων και πλαστών φαρμάκων ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά τον θάνατο 300 και πλέον παιδιών εξαιτίας νοθευμένων σιροπιών κατά του βήχα.

Αύριο, η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου ,ο οποίος έφυγε από τη ζωή χτες, σε ηλικία 89 ετών. Στη μια μετά το μεσημέρι θα τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη του ,στο Α’ Κοιμητήριο. Επιθυμία της οικογένειας, είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στο “Σπίτι του Ηθοποιού”.

Σαρανταοκτάωρη απεργία ξεκινούν αύριο οι ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης στην Ιταλία, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

12 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα