back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια – Δύσκολο το τριήμερο Τετάρτη – Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 19/1 επικαιροποιείται από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (EMY), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο έως το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ. Επίσης, τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ, στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο (από 800 μέτρα και πάνω) θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Αύριο Τρίτη (24/1), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία έως το μεσημέρι και στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά) και στις Σποράδες έως το βράδυ.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης (25/1) έως και την Παρασκευή (27/1) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και στα βόρεια ημιορεινά, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα