back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γ. Μώραλης: Οι ελληνικές πόλεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια

Διαβάστε επίσης

Στο περιθώριο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 που διεξάγεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή 69 Δημάρχων από δέκα χώρες των Βαλκανίων με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Μανουσακάκη. 

«Σήμερα που αναλαμβάνει η Αθήνα, υπό την προεδρία του Κώστα Μπακογιάννη, δείχνει σε όλους, ότι οι ελληνικές πόλεις μπορούν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στα Βαλκάνια» τόνισε ο κ. Μώραλης.

«Οι Δήμαρχοι των Βαλκανίων θέλουμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας, έχουμε κοινούς προβληματισμούς και κοινά προβλήματα. ‘Έχουμε αρκετά που μας χωρίζουν τα οποία πρέπει να παραμερίσουμε και να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν», επισήμανε.

Το σημαντικότερο, είπε ο Δήμαρχος Πειραιά, είναι να δούμε τις εφαρμογές αυτής της ιδέας  να γίνονται πράξη.

Τα λιμάνια, όπως είναι του Πειραιά, είναι ένα παρά πολύ σημαντικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλά λιμάνια στα Βαλκάνια και μπορούμε να έχουμε μια καλή συνεργασία και μια κοινή πολιτική στη γαλάζια οικονομία, σε ότι αφορά δηλαδή την οικονομία της θάλασσας», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα