back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας, δεν εισχωρούμε στην εξωτερική πολιτική αλλά δημιουργούμε δεσμούς φιλίας

Διαβάστε επίσης

Η Αθήνα φιλοξενεί την Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 κατά την οποία η ελληνική πρωτεύουσα αναλαμβάνει το “τιμόνι” της Προεδρίας του Δικτύου για το 2023.

«Η πρωτοβουλία του δικτύου Βαλκανικών πόλεων Β40 είναι τέκνο ιστορικής ανάγκης και συγκυρίας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με τον κ. Ιμάμογλου τον δήμαρχο  Κωνσταντινούπολης. Απέναντι στις φυγόκεντρες δυνάμεις και σε πείσμα του εθνικισμού εμείς επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου. 

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πρωτοβουλίας Β40 ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως «άνοιξαν κανάλια επικοινωνίας, συνεννόησης και συνεργασίας και δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών, ενώ στην φετινή εκδήλωση διεξάγονται πάνω από 100 διμερείς συναντήσεις».
Πρόσθεσε δε πως «παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν διαφορετικοί δήμοι -μεγαλύτεροι, μικρότεροι υπάρχει κοινή ατζέντα με αναφορά στην κλιματική αλλαγή την ψηφιακή μετάβαση, πόλεις συμπεριληπτικές και δίκαιες».
Σχολιάζοντας την καταδίκη του δημάρχου Ιμάμογλου σε 2 έτη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενόψει των τουρκικών εκλογών ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως η
Δημοκρατία είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε. «Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιθέσεις αλλά σε καθεστώς Δημοκρατίας. Όμως ότι αυτό είναι δεδομένο για την Ελλάδα δεν σημαίνει πως είναι για όλους. Εμείς χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας από κάτω προς τα πάνω, δεν εισχωρούμε στην εξωτερική πολιτική αλλά δημιουργούμε δεσμούς φιλίας». 

Τέλος, αναφερόμενος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι δεν κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά τη δουλειά του κάθε ώρα και στιγμή: «Συνεχίζεται η δουλειά στον Δήμο βάσει σχεδίου και προγραμματισμού προκειμένου να προχωρήσουν τα πολλά έργα που έχουμε ξεκινήσει ώστε να απευθυνθούμε  ξανά στους πολίτες. Θα παρουσιάσουμε τα καλά και τα κακά, τις κερδισμένες μάχες και τις χαμένες και να ζητήσουμε  από τους πολίτες να κρίνουν αυστηρά». 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα