back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μπακογιάννης: Σε πείσμα του εθνικισμού εμείς επιλέγουμε τον δρόμο της αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

«Η πρωτοβουλία του δικτύου Βαλκανικών πόλεων Β40 είναι τέκνο ιστορικής ανάγκης και συγκυρίας που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με τον κ. Ιμάμογλου τον δήμαρχο Κωσταντινούπολης. Απέναντι στις φυγόκεντρες δυνάμεις και σε πείσμα του εθνικισμού εμείς επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της αλληλοκατανόησης». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Σχετικά με το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας Β40 ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως άνοιξαν κανάλια επικοινωνίας συνεννόησης και συνεργασίας και δίνεται η ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών, πρακτικών ενώ στην φετινή εκδήλωση διεξάγονται πάνω από 100 διμερείς συναντήσεις. Πρόσθεσε δε πως παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν διαφορετικοί δήμοι άλλοι μεγαλύτεροι άλλοι πιο μικροί κλπ υπάρχει κοινή ατζέντα με αναφορά στην κλιματική αλλαγή την ψηφιακή μετάβαση, πόλεις συμπεριληπτικές και δίκαιες.

Αναφερόμενος και με αφορμή στην καταδίκη του δημάρχου Ιμάμογλου σε 2 έτη και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ενόψει των τουρκικών εκλογών ο κ. Μπακογιάννης τόνισε πως η δημοκρατία είναι το οξυγόνο που αναπνέουμε. Είναι θεμιτές οι πολιτικές αντιθέσεις αλλά σε καθεστώς Δημοκρατίας. Όμως ότι αυτό είναι δεδομένο για την Ελλάδα δεν σημαίνει πως είναι για όλους: «χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας από κάτω προς τα πάνω, δεν εισχωρούμε στην εξωτερική πολιτική αλλά δημιουργούμε δεσμούς φιλίας».

Τέλος αναφερόμενος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο Δήμαρχος Αθηναίων είπε πως δεν κάνει προεκλογική εκστρατεία αλλά τη δουλειά του κάθε ώρα και στιγμή: «συνεχίζει την δουλειά στον Δήμο βάσει σχεδίου και προγραμματισμού προκειμένου να προχωρήσουν τα πολλά έργα που έχει ξεκινήσει ο Δήμος ώστε να απευθυνθεί ξανά στους πολίτες να παρουσιάσει τα καλά και τα κακά τις κερδισμένες μάχες και τις χαμένες αλλά μάχες που δόθηκαν και να ζητήσει από τους πολίτες να κρίνουν αυστηρά».

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα