back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σύνοδος Δικτύου Β40-Δήμαρχος Σόφιας: Η συνεργασία μας είναι προς όφελος όλων

Διαβάστε επίσης

Η Δήμαρχος Σόφιας κα. Γιορντάνκα Φαντάκοβα μίλησε στην Αθηνά Κορλίρα και τον Αθήνα 984 στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του Δικτύου Β40 που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η Δήμαρχος Σόφιας τόνισε ότι προς το παρόν η πόλη της υποστηρίζει την υποψηφιότητα των Τιράνων για την προεδρία της ερχόμενης χρονιάς και ότι ελπίζει ότι στο μέλλον θα καταφέρει να προεδρεύσει και αυτή. Τόνισε ωστόσο ότι η προεδρία που αναλαμβάνει ο Δήμος της Αθήνας είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι έχει την πεποίθηση ότι θα βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιοχή των Βαλκανίων.

Ποια η σημασία της συμμετοχής της Σόφιας, ως πρωτεύουσας της Βουλγαρίας στο δίκτυο B40, και ποια τα θέματα που απασχολούν από κοινού τη Βουλγαρία και την περιοχή των Βαλκανίων;

Η Σόφια ενσωματώθηκε στην πρωτοβουλία Β40 πριν από ένα χρόνο και μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο έχουμε καταφέρει να αποδείξουμε ότι η συνεργασία όλων είναι προς όφελος όλων των πολιτών μας.
Πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία, τόσο οι μικρές , όσο και οι μεγαλύτερες πόλεις, όλες αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις και αναζητούμε κοινές λύσεις σε αυτές.
Οι πόλεις που συμμετέχουμε σε αυτό το δίκτυο μοιραζόμαστε κοινούς ιστορικούς δεσμούς και έχουμε κοινά προβλήματα/προκλήσεις που καλούμαστε να επιλύσουμε. Πιστεύω ότι η κοινή μας δουλεία θα δώσει καλές λύσεις για όλους μας.

Ποια είναι τα κοινά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζει η Βουλγαρία και η πόλη σας ιδιαίτερα και τα οποία θέσατε σήμερα στη συζήτηση με άλλους δημάρχους;

Η Σόφια συμμετείχε σήμερα σε δύο ομάδες εργασίας πολύ ενεργά για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η τελευταία χρονιά μας έμαθε ότι η ενεργειακή ασφάλεια είναι η βάση της εξέλιξης των χωρών μας και των πόλεων μας. Η Σόφια, είναι η πρωτοπόρος πόλη στην Βουλγαρία στην αναζήτηση λύσεων για την ενεργειακή μετάβαση μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα