back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο κ. Τσίπρας ας πει συγγνώμη στους ακρίτες που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν δολοφόνους

Διαβάστε επίσης

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι ο κ. Τσίπρας αμφέβαλε ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα, τώρα ο κ. Τζανακόπουλος αμφισβητεί ότι υπάρχουν σύνορα στη στεριά», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 .

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγγνώμη, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τους αστυνομικούς, συνοριοφύλακες, στρατιώτες και τους κατοίκους του Έβρου για το ζήτημα με τη μικρή Μαρία. «Είναι προκλητικά και πρωτοφανή όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι Ντροπή. Θα ντρέπονται για όσα έχουν πει», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι το Σάββατο οι πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών είδαν από κοντά τον Φράχτη στον Έβρο και συνειδητοποίησαν τον αγώνα που κάνουν οι άνδρες της αστυνομίας και του στρατού για να διαφυλάξουν τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Αν δεν φυλάσσονταν τα σύνορα, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, μόνο το 2022, πάνω από 260.000 παράνομοι μετανάστες θα είχαν κατακλύσει την Ευρώπη και θα είχαν δημιουργήσει ζήτημα ασφαλείας. Σύμφωνα με τον κ.  Θεοδωρικάκο είχε μία πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους 27 πρέσβεις στον Έβρο οι οποίοι διαπίστωσαν πόσο οξύ είναι το πρόβλημα και συνειδητοποίησαν ότι αν δεν υπήρχε ο φράχτης και αν δεν υπήρχαν 2.000 Έλληνες συνοριοφύλακες.

Αν ανοίγαμε, είπε ο υπουργός, κατά λάθος τα σύνορα θα γινόντουσαν εκατομμύρια, τα οποία θα πλημμύριζαν και την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, και θα δημιουργούσαν ένα οξύτατο πρόβλημα ασφαλείας. Χρειάζεται, πρόσθεσε ο ίδιος,  εγρήγορση σε 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και επανέλαβε ότι μέσα στο Φεβρουάριο θα αναλάβουν υπηρεσία άλλοι 250 συνοριοφύλακες, και έπεται και η πρόσληψη άλλων 150 .

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα