back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τι θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός για την οικονομία – Νέο πακέτο μέτρων στήριξης και ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης

Την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με τη συνεχή στήριξη των νοικοκυριών σε συνδυασμό με την τόνωση της αναπτυξιακής πορείας μέσω  μείωσης φόρων και εισφορών, θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή πρώτη θεματική συνέντευξη με αντικείμενο την οικονομία.

Η προβολή του θετικού αφηγήματος στην οικονομία θα είναι το πρώτο θέμα στο νέο κύκλο θεματικών συνεντεύξεων  που ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει στον δρόμο προς τις εκλογές του 2023 . Στόχος του Μαξίμου είναι η αναλυτική παρουσίαση των πεπραγμένων του κυβερνητικού έργου και η αναγγελία νέων πρωτοβουλιών.

Θετικό πρόσημο αποτελεί η πολύ καλύτερη, από τα αρχικώς προβλεπόμενα απόδοση της οικονομίας, γεγονός που σημαίνει ότι δημιουργείτε ο δημοσιονομικός χώρος για τη περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών . Αυτό είναι και το μήνυμα που θα προβάλει κατά τη σημερινή του παρέμβαση ο πρωθυπουργός δίνοντας έμφαση, αφενός στην αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία στην οικονομία και αφετέρου στην πορεία των εξαγωγών, τις επενδύσεις, την υποχώρηση των ποσοστών ανεργίας, την αύξηση του μέσου μισθού  κ.α.

Αναφορές ο κος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει στην απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας μετά τις  εκλογές, στο στόχο για ανάπτυξη τουλάχιστον 2% καθώς επίσης σε μια σειρά μέτρων  που μπαίνουν σε εφαρμογή, όπως η αύξηση κατά 7.75% των συντάξεων και το Market Pass και θα μιλήσει εκ  εκ νέου για μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι πληροφορίες από το κυβερνητικό χώρο αναφέρουν ότι στο οικονομικό επιτελείο  επεξεργάζονται νέο πακέτο σταδιακών μέτρων στήριξης της κοινωνίας με ένα έκτακτο βοήθημα πριν το Πάσχα και περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών . Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά τα μέτρα όπως θα τονίσει ο πρωθυπουργός θα είναι αυστηρά κοστολογημένα για αν διατηρηθεί η σταθερότητα της οικονομίας και να κατακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα