back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Με τα νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale, την αναβάθμιση των F-16 αλλά και τη μοίρα F-35 αργότερα, οι Ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται όσο ποτέ”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τανάγρα, κατά την τελετή εγκαινίων του νέου τεχνικού κέντρου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και με αφορμή την παραλαβή του πέμπτου αναβαθμισμένου F16 VIPER.

Στέλνοντας ξανά μήνυμα στην Τουρκία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα», ενώ επανέλαβε πως η πατρίδα μας δεν ανοίγει διάλογο με το παράλογο.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, όπου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Χρήστο Ράμμο.

“Όχι” στο αίτημα αποφυλάκισης της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό είπε κατά πλειοψηφία το δικαστικό συμβούλιο. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έκριναν κατά πληροφορίες πως η κατηγορούμενη για μαστροπεία της κόρης της είναι ύποπτη τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εάν αποφυλακιστεί.

Η 37χρονη από την πρώτη στιγμή αρνείται όσα της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι η ίδια κατήγγειλε τον Ηλία Μίχο που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το παιδί στις Αρχές.

Για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, στην κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του με οπαδικά κίνητρα, με την οποία άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων.

Συγκινησιακά φορτισμένος, ο Αριστείδης Καμπανός τόνισε πως οι δράστες «ήθελαν να σκοτώσουν», ενώ αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια του Άλκη, που εκλιπαρούσε “μην με χτυπάτε άλλο”, λέγοντας: «δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό».

Το όραμα της Προεδρίας της Αθήνας για το 2023 στο Δίκτυο Συνεργασίας των Βαλκανικών Πόλεων Β40 ανέπτυξε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της Συνόδου που φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη.

Απευθυνόμενος στους 69 δημάρχους από 73 πόλεις 10 χωρών, ο κ. Μπακογιάννης ξεδίπλωσε τις προτεραιότητες που η αθηναϊκή Προεδρία θα επιδιώξει, θέτοντας έξι άξονες:

την προσαρμογή και μετρίαση της κλιματικής κρίσης, τις έξυπνες πόλεις και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη, την ενίσχυση των δίκαιων και ανεκτικών κοινωνιών, την ενδυνάμωση της τοπικής Δημοκρατίας και την πολιτιστική εμβάθυνση.

“Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, από κάτω προς τα πάνω για μια Ευρωπαϊκή πραγματικότητα στα Βαλκάνια” δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων.

Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Νίκο Ξανθόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Η πολιτική κηδεία του πραγματοποιείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Εκεί βρίσκεται η Νάνσυ Αγγελοπούλου…

Τη νέα του “ώρα” θα δείξει σήμερα το Ρολόι της Αποκάλυψης. Σε συμβολικό επίπεδο, μετρά τον χρόνο που μένει στην ανθρωπότητα μέχρι να αυτοκαταστραφεί. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει μείνει στα 100 δευτερόλεπτα, ωστόσο δεν αποκλείεται φέτος να μειωθεί ο χρόνος αυτός, καθώς οι 13 βραβευμένοι επιστήμονες που το χειρίζονται θα λάβουν υπόψιν μεταξύ άλλων τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση.

Σε κατάσταση σοκ η Καλιφόρνια, μετά από δύο απανωτά περιστατικά μαζικών πυροβολισμών. Μόλις δύο ημέρες αφού ένοπλος σκότωσε 11 ανθρώπους σε στούντιο χορού στην περιοχή του Λος Άντζελες, άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε αγροτική περιοχή κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Οι αρχές επεσήμαναν ότι ακόμη δεν έχουν εντοπίσει το κίνητρο των επιθέσεων. Το μόνο κοινό ως τώρα στα δύο περιστατικά είναι η ηλικία των δραστών, καθώς πρόκειται για συνταξιούχους.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, σήμερα, στην Αττική. 16 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα