back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου που έφτασε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, παρατίθενται τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από την Αρχή σχετικά με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Η ίδια επιστολή, που φέρει την ένδειξη “απόρρητο”, εστάλη επίσης στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπ. Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 6 υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Διακόπουλο, και δύο στελέχη της γραμματείας εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις της επιστολής Ράμμου υπάρχουν κινήσεις και από το μέτωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα”, διαμήνυσε νωρίτερα προς την Άγκυρα ο Πρωθυπουργός από την αεροπορική βάση της Τανάγκρας, κατά την τελετή παραλαβής του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper.
Πρόσθεσε ότι “κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση”. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “δούλεμα των συνταξιούχων”. Παράλληλα, επανέλαβε τα διλήμματα της κάλπης και εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ.

“Δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, λόγω των κυρώσεων για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400”, διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τη θέση του ότι θα μπλοκάρει την πώληση των F16 στην Τουρκία επανέλαβε ο γερουσιαστής, Ρόμπερ Μενέντεζ, μιλώντας στο Mega.

Σε τρεις συλλήψεις νεαρών προχώρησε η αστυνομία για επεισόδιο έξω από σχολείο στη Νέα Ιωνία χθες το μεσημέρι. Παράλληλα έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται ένα ακόμα άτομο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ομάδα νεαρών είχε στήσει καρτέρι και περίμενε έξω από το σχολείο να σχολάσουν μαθητές προκειμένου να τους επιτεθούν για προσωπικές διαφορές. Από την επίθεση τραυματίστηκε τουλάχιστον ένας 15χρονος ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Στις 3 Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του market pass, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Η πλατφόρμα θα ανέβει λίγο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου.

Το όραμα της Προεδρίας της Αθήνας για το 2023 στο Δίκτυο Συνεργασίας των Βαλκανικών Πόλεων Β40 ανέπτυξε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κλείνοντας τις διήμερες εργασίες της Συνόδου που φιλοξενήθηκε στην Τεχνόπολη. “Η Ευρώπη μάς χωράει όλους και μας έχει όλους ανάγκη”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μυστική τοποθεσία ενώπιον των βελγικών Αρχών καταθέτει σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενος ως “εγκέφαλος” του σκανδάλου Qatargate.

Για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του γιου του με οπαδικά κίνητρα, με την οποία άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, η οποία προειδοποιεί για κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα στη χώρα από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια με σταδιακή επέκταση και προς τα βορειοανατολικά.

Η Βουλγαρία θα οργανώσει νέες βουλευτικές εκλογές, πιθανόν τον Απρίλιο, τις πέμπτες κατά σειρά από το 2021, μετά και τη σημερινή αποτυχημένη ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με με πιθανότητα τοπικών βροχών, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα