back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, των αρχηγών των κομμάτων και του υπ. Δικαιοσύνης βρίσκεται επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, στην οποία παρατίθενται τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από την Αρχή σχετικά με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 6 υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και, συγκεκριμένα, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Διακόπουλο, και δύο στελέχη της Γραμματείας Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της επιστολής Ράμμου θα αναδείξει αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που είχε υποβάλλει το σχετικό αίτημα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ. “Ό,τι είναι να πει ο Πρόεδρος, θα το πει αύριο στη Βουλή”, αναφέρουν, στο μεταξύ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι αύριο η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. “Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι”, δήλωσε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από την ΑΔΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Χρήστο Ράμμο. “Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους και τη Δικαιοσύνη οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να τη στηρίζουμε, όχι μόνο αν εξυπηρετεί τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Στις 6:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα: “Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, προσθέτοντας ότι “κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση”. “Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονές μας ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα να αποκτήσουν ίσως, κάποτε τα δικά τους F-16”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper.

Νωρίτερα, μιλώντας σε κατοίκους του Αυλώνα, ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για “δούλεμα των συνταξιούχων”. Παράλληλα, επανέλαβε τα διλήμματα της κάλπης και εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική νίκη της ΝΔ.

“Δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, λόγω των κυρώσεων για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400”, διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με φόντο το δεύτερο γύρο συνομιλίων Ουάσιγκτον-Άγκυρας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, στις ΗΠΑ. Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, οι δύο πλευρές συνομιλούν για να κλείσουν σταδιακά τα θέματα που έχουν προκύψει λόγω της αποπομπής της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35. Τη θέση του ότι θα μπλοκάρει την πώληση των F16 στην Τουρκία επανέλαβε ο γερουσιαστής, Ρόμπερ Μενέντεζ, μιλώντας στο Mega. Διαμήνυσε ότι είναι λάθος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ να τηρούν πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Αποσπάσματα από τις σελίδες του ημερολογίου που τηρούσε η επί 40 και πλέον χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, Ευθαλία Διαμαντή, προσκόμισε η υπεράσπισή του στο Ειδικό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, στο ημερολόγιο
καταγράφονται δύο συναντήσεις του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στο γραφείο Καλογρίτσα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, στις 15 και στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016. Η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Από την πλευρά των συνηγόρων του Νίκου Παππά, υπεβλήθησαν ενστάσεις για τα sms που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα, αφενός για παραβίαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων και αφετέρου για πλαστότητα των μηνυμάτων, πράγμα για το οποίο προσκομίστηκε και σχετική πραγματογμωμοσύνη.

Στις 3 Μαρτίου θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων του market pass, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Η πλατφόρμα θα ανέβει λίγο μετά τα μέσα Φεβρουαρίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου.

Σε μυστική τοποθεσία ενώπιον των βελγικών Αρχών καταθέτει σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενος ως “εγκέφαλος” του σκανδάλου Qatargate. Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής έχει δεσμευθεί να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης. Στο μεταξύ, στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για άρση ασυλίας των Ταραμπέλα-Κοτσολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του γιου του με οπαδικά κίνητρα, με την οποία άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων. “Εδώ και ένα χρόνο περιμένω αυτήν την στιγμή. Είμαι η μάνα του Άλκη”, φώναξε η μητέρα του, Μελίνα Κακουλίδου, απευθυνόμενη στους 12 κατηγορούμενους, τονίζοντας ότι καμία από τις 12 μητέρες τους δεν επικοινώνησε για να της πει συγγνώμη. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στους 4 καλύτερους του αυστραλιανού Open πέρασε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νικώντας με 3-0 σετ τον Γϊρι Κατσάνοφ.

Kαιρός: Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ για κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα από αργά το απόγευμα της Τετάρτης έως και την Παρασκευή, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με με πιθανότητα τοπικών βροχών, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα