back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών μετά την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος στους πολιτικούς αρχηγούς, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αφού επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση για τις υποκλοπές, επετέθη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τονίζοντας ότι ήταν επιλογή του «να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐσταται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του» σημειώνοντας μάλιστα ότι επ’ αυτού «υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις» τις οποίες και απαριθμεί.

«Συμπερασματικά, τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό» τόνισε ,ενώ

καλεί τον κ. Τσίπρα, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες.

«Βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Εν τω μεταξύ,

Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, των αρχηγών των κομμάτων και του υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, στην οποία παρατίθενται τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 6 υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ανάμεσα τους, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της επιστολής Ράμμου θα αναδείξει αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ολομέλεια της Βουλής. Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που είχε υποβάλλει το σχετικό αίτημα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υπήρξε θύμα υποκλοπών, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει «δύο υποχρεώσεις: «Να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του ΚΚΕ ,υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Ράμμος είναι πάρα πολύ σοβαρά.

“Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικασταί εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έξοδό του από την ΑΔΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Χρήστο Ράμμο.

“Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και κάνουν τη δουλειά τους και τη Δικαιοσύνη οφείλουμε να τη σεβόμαστε και να τη στηρίζουμε, όχι μόνο αν εξυπηρετεί τα σχέδια που έχουμε στο μυαλό μας”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Κατά το σύντομο διάλογο που είχαν παρουσία των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας είπε: «Ζήτησα να σας συναντήσω προκειμένου να εκφράσω την αγωνία και τον βαθύτατο προβληματισμό μου για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Η ελληνική δημοκρατία παραμένει κράτος. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, ως εκ τούτου φρονώ ότι έχει έρθει η ώρα το πολιτικό σύστημα να αναλάβει ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Επιδιώκω επικοινωνία με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο άπτεται της λειτουργίας θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας”.

Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ με τις δύο υποψήφιες για ένταξη χώρες της βόρειας Ευρώπης στη Συμμαχία, τη Σουηδία και την Φινλανδία ,καθώς ακυρώθηκε η τριμερής συνάντηση του μηχανισμού για την επίλυση των διαφορών της Τουρκίας με τις δύο σκανδιναβικές χώρες , έπειτα από αίτημα της Άγκυρας.

Η ανακοίνωση έρχεται μία μέρα με τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Σουηδία «δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη από εμάς για το ΝΑΤΟ» ,μετά το κάψιμο αντίτυπου του Κορανίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χάαβιστο δήλωσε ότι «είναι απαραίτητο ένα τάιμ-άουτ στις συνομιλίες με την Τουρκία».

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα. “Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, προσθέτοντας ότι “κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση”.

“Οι ελληνικοί ουρανοί θωρακίζονται σε μια στιγμή που οι γείτονές μας ασθμαίνουν διεκδικώντας την πιθανότητα να αποκτήσουν ίσως, κάποτε τα δικά τους F-16”, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελετή παραλαβής του πέμπτου αναβαθμισμένου F-16 Viper.

“Δεν τίθεται θέμα επανένταξης της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, λόγω των κυρώσεων για το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400”, διαμηνύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με φόντο το δεύτερο γύρο συνομιλίων Ουάσιγκτον-Άγκυρας που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου, στις ΗΠΑ.

Αποσπάσματα από τις σελίδες του ημερολογίου που τηρούσε η επί 40 και πλέον χρόνια γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, προσκόμισε η υπεράσπισή του, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, στο ημερολόγιο καταγράφονται δύο συναντήσεις του πρώην υπουργού, Νίκου Παππά, στο γραφείο Καλογρίτσα με τον κατηγορούμενο επιχειρηματία, αλλά και τον δικηγόρο, Αρτέμη Αρτεμίου, στις 15 και στις 22 Σεπτεμβρίου του 2016.

Η δεύτερη συνάντηση των τριών έχει καταχωρηθεί την ημέρα συνάντησης του κ. Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Από την πλευρά των συνηγόρων του Νίκου Παππά, υπεβλήθησαν ενστάσεις για τα sms που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα, αφενός για παραβίαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων και αφετέρου για πλαστότητα των μηνυμάτων, πράγμα για το οποίο προσκομίστηκε και σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Σε μυστική τοποθεσία ενώπιον των βελγικών Αρχών καταθέτει σήμερα ο Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενος ως “εγκέφαλος” του σκανδάλου Qatargate. Ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής έχει δεσμευθεί να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει προκειμένου να τύχει ευνοϊκής αντιμετώπισης. Στο μεταξύ, στις 31 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για άρση ασυλίας των Ταραμπέλα-Κοτσολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες.

Για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την κατάθεσή του στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας του γιου του με οπαδικά κίνητρα, με την οποία άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων. “Εδώ και ένα χρόνο περιμένω αυτήν την στιγμή. Είμαι η μάνα του Άλκη”, φώναξε η μητέρα του, Μελίνα Κακουλίδου, απευθυνόμενη στους 12 κατηγορούμενους, τονίζοντας ότι καμία από τις 12 μητέρες τους δεν επικοινώνησε για να της πει συγγνώμη. Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

Δώδεκα με 15 γυναικοκτονίες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην χώρα μας κάθε χρόνο από το 2010, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας.

48ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου εξήγγειλε η ΠΝΟ.

Σε εξέλιξη επιχείρηση του τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης επιχειρήσεων.

KΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο έως και την Παρασκευή, με ισχυρές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.

Στην Αθήνα αύριο πιθανότητα τοπικών βροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου

15 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα