back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για «παραλήρημα» του Αλέξη Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Επισήμανε πως ο κ.Τσίπρας «με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στη διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα» και τον προκάλεσε: «Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα.” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, την οποία έλαβε το πρωί από τον ίδιο τον κ. Ράμμο, κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του κράτους δικαίου και μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή από ένα ρυπαρό και εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον πρωθυπουργό». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ότι τα ευρήματα αυτά «επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας, ότι η ΕΥΠ, την εποπτεία της οποίας έχει ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα, την κυρία Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών και δημοσιογράφων, αλλά και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ότι θα μιλήσει «με λεπτομέρειες» αύριο στη Βουλή.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και πως «για το θέμα των υποκλοπών ασχολούνται ΑΔΑΕ, Δικαιοσύνη και Βουλή».

Εν τω μεταξύ, στα χέρια του Προέδρου της Βουλής, των αρχηγών των κομμάτων και του υπουργού Δικαιοσύνης βρίσκεται επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, στην οποία παρατίθενται τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τα πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει 6 υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, ανάμεσα τους, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο και τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση.

“Ο πρωθυπουργός δεν είχε καμία γνώση για τις υποκλοπές”, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επετέθη στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τονίζοντας ότι ήταν επιλογή του «να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐσταται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του» σημειώνοντας μάλιστα ότι επ’ αυτού «υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις» τις οποίες και απαριθμεί. «Συμπερασματικά, τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό» τόνισε .

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης, που υπήρξε θύμα υποκλοπών, σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός έχει «δύο υποχρεώσεις: «Να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του ΚΚΕ ,υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Ράμμος είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, γνωστοποίησε στο Ειδικό Δικαστήριο ότι ο εντολέας του θέτει στη διάθεση των μελών του δικαστηρίου το κινητό τηλέφωνό του προκειμένου να αποδειχθεί η γνησιότητα των sms που έχει ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Από την πλευρά των συνηγόρων του Νίκου Παππά, υπεβλήθησαν ενστάσεις για τα sms που προσκομίστηκαν από τον Χρήστο Καλογρίτσα, αφενός για παραβίαση της προστασίας προσωπικών δεδομένων και αφετέρου για πλαστότητα των μηνυμάτων, πράγμα για το οποίο προσκομίστηκε και σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Αναβάλλονται επ’ αόριστον οι συνομιλίες του ΝΑΤΟ με τις δύο υποψήφιες για ένταξη χώρες της βόρειας Ευρώπης στη Συμμαχία, τη Σουηδία και την Φινλανδία ,καθώς ακυρώθηκε η τριμερής συνάντηση του μηχανισμού για την επίλυση των διαφορών της Τουρκίας με τις δύο σκανδιναβικές χώρες , έπειτα από αίτημα της Άγκυρας. Η ανακοίνωση έρχεται μία μέρα με τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Σουηδία «δεν θα πρέπει να περιμένει στήριξη από εμάς για το ΝΑΤΟ» ,μετά το κάψιμο αντίτυπου του Κορανίου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη. Η Σουηδία θέλει να αποκαταστήσει τον διάλογο με την Τουρκία σε σχέση με τις αιτήσεις ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

Μήνυμα Μητσοτάκη προς Άγκυρα. “Όσοι διαλαλούν ότι ίσως έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός από την αεροπορική βάση της Τανάγρας, προσθέτοντας ότι “κάθε γιουρούσι μπορεί να γίνει άτακτη υποχώρηση”.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αποφάσισε να εγκρίνει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, μεταδίδει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Αγνοείται ιδιωτικό αεροσκάφος με έξι επιβαίνοντες στις Φιλιππίνες.

KΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο έως και την Παρασκευή, με ισχυρές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά. Στην Αθήνα αύριο πιθανότητα τοπικών βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου

13 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα