back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γ. Καρανίκας υπέρ της κατάργησης τέλους επιτηδεύματος: Αναχρονιστικός, κεφαλικός φόρος

Διαβάστε επίσης

 

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος  ζήτησε μέσω του Αθήνα 984,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Γιώργος Καρανίκας.

Μιλώντας στις  Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου ανέφερε ότι «πρόκειται  για έναν αναχρονιστικό, κεφαλικό  φόρο που εγκαταστάθηκε το 2012 και  φορολογεί ουσιαστικά την προσδοκία κέρδους για την επόμενη χρονιά. Δεν φορολογεί ούτε την περιουσία, ούτε τα έσοδα. Πρόκειται για έναν άδικο φόρο, χωρίς βάση γιατί δεν στηρίζεται πουθενά».

Πρόσθεσε δε ότι «με την κατάργησή του  θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη στη φορολογική δικαιοσύνη» ενώ εξήγησε  πως αν θέλουμε καλύτερη συμπεριφορά στο φορολογικό πεδίο από τις μικρές επιχειρήσεις, θα πρέπει πρώτα η πολιτεία να δείξει το δικό της δίκαιο πρόσωπο.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια στον κλάδο των τροφίμων και στην  ενεργειακή κρίση, τόνισε ότι  έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καταναλωτική συμπεριφορά και την αγοραστική δύναμη του κόσμου, που δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει άλλου είδους έξοδα.

Σχολιάζοντας την κίνηση στην αγορά και ειδικότερα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης στην περίοδο των εκπτώσεων, υπογράμμισε πως «δεν καταγράφηκε ιδιαίτερη κίνηση σε αυτά τα είδη με τον τζίρο να διαμορφώνεται -μέχρι στιγμής – σε επίπεδα κατώτερα των προσδοκιών μας…

Ο κ. Καρανίκας  χαρακτήρισε τον φετινό «χειμώνα της επιβίωσης» και μίλησε για «μια  δύσκολη εξίσωση τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τα νοικοκυριά, καθώς τα ίδια τα προϊόντα έχουν πολύ μεγαλύτερα κόστη παραγωγής, αλλά και επειδή  έχουν εκτοξευθεί τα λειτουργικά έξοδα για τους επιχειρηματίες, με τις ελπίδες να εναποτίθενται στον τουρισμό,  που βοηθά να ανέβει ο τζίρος και στο εμπόριο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα