back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μενέντεζ: Θα μπλοκάρω την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Διαβάστε επίσης

«Η ρητορική μίσους και απειλών του Ερντογάν προς την Ελλάδα οφείλονται στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει», τόνισε -σε δηλώσεις του στο MEGA – ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Διεμήνυσε πως είναι λάθος το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το ΝΑΤΟ να τηρούν πολιτική ίσων αποστάσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να ζητούν και από τους δύο να ρίξουν τους τόνους και να συμφιλιωθούν ενώ μόνον η Τουρκία είναι επιτιθέμενη.

Ξεκαθάρισε ότι θα μπλοκάρει την πώληση των F-16 στην Τουρκία αυτή την στιγμή και εκτίμησε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της Ελλάδας αν δεχθεί επίθεση, κάτι που δεν το θεωρεί πιθανό.

«Μόνον ειρήνη και σταθερότητα είναι ανεκτά στην περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι αποδεκτό. Τελεία και παύλα», τόνισε από την πλευρά του ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης.

Ξεκαθάρισε πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν την αποφυγή της σύγκρουσης, λέγοντας πως «ενθαρρύνουμε και τους δύο συμμάχους μας να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια και οποιαδήποτε κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο ατύχημα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα