back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία – Νέα εφαρμογή στο κινητό παρέχει συμβουλές

Διαβάστε επίσης

Δώδεκα με 15 γυναικοκτονίες σημειώνονται κατά μέσο όρο στην χώρα μας κάθε χρόνο από το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας.

Τα στοιχεία, έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια υφυπουργός Μαρία Συρεγγέλα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του Οδηγού Τσέπης για την έμφυλη βία.

Πρόκειται για ηλεκτρονική εφαρμογή, την οποία οι χρήστες εγκαθιστούν στο κινητό τηλέφωνο και περιλαμβάνει:

Πληροφορίες «πρώτης γραμμής» για κάποιον που έρχεται σε επαφή με άτομο, το οποίο έχει πέσει θύμα έμφυλης βίας ώστε να μπορέσει να βοηθήσει με άμεσο όσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η εφαρμογή, περιλαμβάνει την γραμμή SOS 15900, τα 44 συμβουλευτικά κέντρα και τους 19 ξενώνες φιλοξενίας θυμάτων κακοποίησης.

Το πλαίσιο παροχής ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών κατά την αποκάλυψη περιστατικού βίας σε βάρος γυναικών, παιδιών και νεαρών ανδρών.

Στόχος, αφενός η στήριξη του θύματος και αφετέρου η προστασία του αποό περαιτέρω κακοποίηση, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα, αλλά ακόμη και την ζωή του.

Νομικού χαρακτήρα πληροφορίες.

Ο «Οδηγός Τσέπης για την Έμφυλη Βία» έχει αναπτυχθεί στη βάση διεθνών προτύπων, είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από 12 γλώσσες και διατίθεται δωρεάν.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν την εφαρμογή σε Android και iOS.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα