back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Περισσότεροι από 4.500 ξένοι απέκτησαν φορολογική κατοικία στην Ελλάδα πληρώνοντας λιγότερους φόρους

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τους 4.500 οι αλλοδαποί εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, αλλά και Έλληνες που έφυγαν από τη χώρα μας στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι οποίοι έχουν μεταφέρει ,τα δύο τελευταία χρόνια, τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

Η μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στη χώρα μας επιλέχθηκε χάρις στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που καθιέρωσε το υπουργείο Οικονομικών με νόμο το 2020.Με τον νόμο αυτό θεσπίστηκε η απαλλαγή κατά 50% του φόρου εισοδήματος για έως 7 χρόνια ,για όσους μετοικίσουν φορολογικά στη χώρα μας και απασχοληθούν ως μισθωτοί η ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επίσης τη φορολογική τους κατοικία μετέφεραν στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, και 124 πλούσιοι από ξένες χώρες ,εκ των οποίων και αρκετοί ομογενείς από το χώρο της ναυτιλίας. Οι συγκεκριμένοι απέκτησαν, βάσει της νομοθεσίας, ελληνική φορολογική ταυτότητα καθώς επένδυσαν, όπως προβλέπει ο νόμος, εντός τριετίας το ποσό των 500.000 ευρώ σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα κ.λ.π, με την υποχρέωση της δια κράτησης της επένδυσης για 15 τουλάχιστον έτη.

Την επιλογή της μετοίκησης στη χώρα μας έκαναν και 335 ,έως σήμερα, αλλοδαποί συνταξιούχοι από 21 χώρες ,ενώ άλλοι 120 έχουν υποβάλλει αιτήσεις που βρίσκονται υπό επεξεργασία , επωφελούμενοι του ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος που παρέχει νόμος του 2020.Σύμφωνα με αυτόν όσοι ξένοι συνταξιούχοι μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στη χώρα μας, φορολογούνται σε ποσοστό 7% για τα εισοδήματα που λαμβάνουν από τις χώρες καταγωγής τους.

Θάνος Πασχάλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα