back to top
20.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Qatargate: Καταθέτει σήμερα ο Παντσέρι μετά τη συμφωνία με τις βελγικές αρχές – Συμπληρωματική απολογία από Καϊλή

Διαβάστε επίσης

Νέος κύκλος αποκαλύψεων για το Qatargate αναμένεται σήμερα, καθώς ο Αντόνιο Παντσέρι θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών στο Βέλγιο για να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει, δίνοντας στοιχεία για πολλούς – τυχόν – εμπλεκόμενους, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει συνάψει με τους Βέλγους εισαγγελείς για τη μείωση της ποινής του.

Επιπλέον, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η συμπληρωματική απολογία της Εύας Καϊλή, ενώ την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση της δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση ή μη του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο ένας εκ των δικηγόρων της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η Εύα Καϊλή δεν αισθάνεται κάποια ανησυχία για τα όσα φημολογείται πως ετοιμάζεται να καταθέσει ο Αντόνιο Παντσέρι.

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξέδωσε και δελτίο Τύπου αναφορικά με δημοσίευμα του Politico σχετικά με την αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα.

Ο δικηγόρος αναφέρει:
“Σε συνέχεια του ανακριβούς δημοσιεύματος του διεθνούς ενημερωτικού website Politico, σχετικά με την δραστηριότητα του Ευρωπαϊκού Νομικού Παρατηρητηρίου για τις Νέες Τεχνολογίες-European Law Observatory on New Technologies – ELONTech, διευκρινίζεται ότι:

Το ELONTech συνιστά μια ελεύθερη μη-κερδοσκοπική, μη-πολιτική πρωτοβουλία επιστημόνων και επαγγελματιών από τον χώρο του Δικαίου και της Τεχνολογίας, η οποία από το 2018 χωρίς νομική προσωπικότητα ή τραπεζικό λογαριασμό, προσφέρει δυνατότητα ενημέρωσης για ζητήματα όπως ψηφιακή ταυτότητα, Δίκαιο και Τεχνητή Νοημοσύνη, Ψηφιακή Φορολόγηση, Έξυπνα Συμβόλαια, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Metaverse, κα. Στην ομάδα του ELONTech συμμετείχαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους, που εθελοντικά αφιέρωναν τον χρόνο τους, όποτε υπήρχε σχετική πρόσκληση.

Το ELONTech δεν είναι ΜΚΟ.

Στις -κυρίως- διαδικτυακές εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει, παρακολούθησαν και συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 εγγεγραμμένοι. Ενώ στο πέρας του χρόνου φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 100 ομιλητές-ειδικοί και κορυφαίοι στοχαστές, οι οποίοι εθελοντικά μοιράστηκαν τις γνώσεις τους με το κοινό του ELONTech. Επίσης συμμετείχαν δεκάδες πολιτικοί και πολιτικά στελέχη κρατών και φορέων εντός και εκτός ΕΕ.

Το ELONTech ουδέποτε ζήτησε χρήματα από τους συμμετέχοντες στις ημερίδες και τα σεμινάρια που διοργάνωνε.

Το ELONTech ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ.

Η Κομισιόν έχει επιβεβαιώσει πως το ELONTech ουδέποτε έλαβε χρηματοδότηση για καμία δραστηριότητά του και πως δεν έχει προσφέρει ποτέ υπηρεσίες στο EU Blockchain Observatory.

Το ίδιο το EU Transparency Registry -ο επίσημος θεσμικός φορέας της ΕΕ- διαπιστώνοντας ότι το ELONTech είναι ανενεργής εγγραφή, το διέγραψε από Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ. Είναι ανακριβές ότι η διαγραφή έγινε με πρωτοβουλία της Μ. Καϊλή, ή ότι ζήτησε την διαγραφή, καθώς δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη καταχώρηση ότι υπήρχε.

Ο ιστότοπος lobbyfacts.eu ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον ευρωπαϊκό θεσμό διαφάνειας, συνεχίζει αδικαιολόγητα να περιλαμβάνει στις λίστες της το ELONTech, παρόλο που η αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία το έχει διαγράψει, παραπλανώντας έτσι την κοινή γνώμη ότι το ELONTech προσφέρει υπηρεσίες λομπινγκ, πράγμα αναληθές”.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα