back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στη Νότια Αφρική ο Νίκος Δένδιας

Διαβάστε επίσης

Μια ευκαιρία για ανάλυση της παγκόσμιας κατάστασης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε ο Νίκος Δένδιας με τη Νοτιοαφρικανή ομόλογό του, στο Γιοχάνεσμπουργκ μια μέρα μάλιστα μετά τη επίσκεψη εκεί του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στη Νότιο Αφρική μετά από 25 χρόνια, ο κ. Δένδιας στη σχετική δήλωσή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη χώρα για τη στήριξη που παρέχει στην Ελλάδα για την εκλογή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ενώ όπως είπε ο υπουργός ζήτησε και τη βοήθειά της για μία σειρά από χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής από τις οποίες, επίσης, η χώρα μας διεκδικεί ψήφο.

Οι δύο υπουργοί, όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, συζήτησαν επίσης για τους τομείς στους οποίους μπορεί η Νότιος Αφρική να συνεργαστεί με την Ελλάδα, όσον αφορά την ενέργεια, τη ναυτιλία, τα αγροτικά προϊόντα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1617829498707382273

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο σχολείο SAHETI, το ελληνικό σχολείο της Νοτίου Αφρικής με 1.500 μαθητές. Τόνισε παράλληλα τη σημασία της ελληνικής κοινότητας, που όπως ανέφερε, προσεγγίζει τις 50.000 που ακμάζει και που αποδεικνύει κάτι που είναι γνωστό: «ότι ο Ελληνισμός εκτείνεται πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της μητέρας Ελλάδας και ο ευρύτερος Ελληνισμός μας κάνει πάντα περήφανους».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα