back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τ. Αντωνίου: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους πολίτες

Διαβάστε επίσης

Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα με αντικείμενο την οικονομία, σχολίασε – μεταξύ άλλων- η βουλευτής Νοτίου Τομέα (Β3 Αθήνας) του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Τόνια Αντωνίου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, ανέφερε: «Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού είχε καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα. Προσπάθησε να διαχειριστεί την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για λανθασμένους χειρισμούς που- όπως είπε- πλήττουν την τσέπη των πολιτών.

«Η ΝΔ χρέωσε την ακρίβεια στον πόλεμο στον πόλεμο Ουκρανία, θέλησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι τα πράγματα πάνε καλά και πως θα εξελιχθούν καλύτερα στο μέλλον μέσω των πολιτικών που εφαρμόζει. Όμως , η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το 70% του ελληνικού λαού θεωρεί ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους πολίτες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν το πρώτο κόμμα που έθεσε το πρόβλημα της ακρίβειας, δια στόματος Φώφης Γεννηματά, τον Αύγουστο του 2019: «Είχαμε επισημάνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όταν η κυβέρνηση έλεγε ότι επρόκειτο για κάτι παροδικό. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός είχαν μπει στη ζωή μας πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία και το 2021 , αντί η ΝΔ να πάρει μέτρα διαρθρωτικού τύπου για να ανακουφιστούν οι ΄Έλληνες πολίτες όπως αύξηση μισθών, μείωση των έμμεσων φόρων και του ειδικού φόρου κατανάλωσης , σοβαροί έλεγχοι στην αγορά, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά. Το μόνο που συνέβη τελικά ήταν να κερδοσκοπεί το κράτος από την αύξηση των έμμεσων φόρων και εν συνεχεία, τα χρήματα που πήραν με αυτόν τον τρόπο τα έδωσαν εν είδει φιλοδωρήματος στον ελληνικό λαό. Αυτό δεν είναι οικονομική πολιτική», σημείωσε.

«Έχουμε τεράστια διαφορά με τη ΝΔ ως προς το μοντέλο ανάπτυξης που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα. Τα χρήματα του Ταμείου Ανάπτυξης πρέπει να διοχετευτούν προς τη σωστή κατεύθυνση ώστε να υπάρξει σοβαρή ανάπτυξη στη χώρα, κάτι που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή. Δίνουμε τα περισσότερα χρήματα για την αμυντική μας θωράκιση και καλώς κάνουμε αλλά δεν στηρίζουμε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Δεν στηρίζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. Το μοντέλο το οποίο επιχειρεί να ακολουθήσει η χώρα μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης θα μας οδηγήσει ξανά σε αδιέξοδα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα γιατί κάτι τέτοιο δεν αποτυπώνεται στα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σχολίασε: «Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ καταγράφει χαμηλότερα ποσοστά από το 2019 ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει μεγάλη διαφορά από τα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών. Αντιθέτως, το μοναδικό κόμμα το οποίο ανεβαίνει δημοσκοπικά είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές και κατά του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλήρως αναξιόπιστος ως πολιτικός χώρος γιατί ο κ. Τσίπρας ενώ υποσχέθηκε πολλά, έπραξε τα αντίθετα, φέρνοντας τον κ. Μητσοτάκη αυτοδύναμο. Οι πολίτες είναι απογοητευμένοι και γι’ αυτό αναζητούν μια άλλη πολιτική επιλογή».

Κλείνοντας, σχολίασε τη δημόσια κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Ευάγγελο Βενιζέλο και Άννα Διαμαντοπούλου με αφορμή εκδήλωση, με τίτλο «Μένουμε Ευρώπη;».

«Η συγκεκριμένη αντιπαράθεση δεν μπορεί να επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν αναταράξεις εντός του κόμματος. Άλλωστε έχουμε αποδείξει , ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, ότι είμαστε ο μοναδικός πολιτικός φορέας που έβαλε πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά το κομματικό και γι’ αυτό πληρώσαμε το ”μάρμαρο” περισσότερο από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα