11.5 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

11.5 C
Athens
Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Ειδικό Δικαστήριο: Την πρόθεσή του να μην προσέλθει να απολογηθεί κοινοποίησε και ο Χρ. Καλογρίτσας

Διαβάστε επίσης

Την πρόθεσή του να μην προσέλθει να απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας, κοινοποίησε ο επιχειρηματίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, με γραπτή δήλωσή του την οποία ανέγνωσε ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος.

«Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σε αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριό σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια». Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροί μου έως σήμερα ενώπιόν σας.

Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα.

Στη διάθεση του σεβαστού σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει.

Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά.

Τι άλλο μου μένει;

Τίποτε έως αυτή τη στιγμή.

Γιατί «όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει», αναφέρει στη δήλωσή του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας.

Μετά από την εξέλιξη αυτή και με το δεδομένο ότι ανάλογη άσκηση του δικαιώματός του έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει και ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς , σε λίγη ώρα αναμένεται να πέσει η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας με την εξέταση του πρώην υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη , ο οποίος θα καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Παππά.

Οι προβολείς στρέφονται στο επόμενο στάδιο που είναι η αγόρευση της εισαγγελέως Όλγας Σμυρλή , τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου οπότε αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων θα εισηγηθεί επί της ενοχής ή μη των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι δικάζονται για παράβαση καθήκοντος (Ν.Παππάς) και συνέργεια στο αδίκημα αυτό (Χρ.Καλογρίτσας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριo με ομόφωνη απόφασή του δέχεται ότι τα τηλεφωνικά μηνύματα που προσκόμισε ο Χρ. Καλογρίτσας είναι νόμιμα αποδεικτικά μέσα. Ομόφωνα, επίσης έκρινε ότι είναι κρίσιμα για τη διαμόρφωση δικαστικής κρίσης και δεν συντρέχει λόγος πλαστότητας και απορρίπτει τις ενστάσεις των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Χρήστου Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος δήλωσαν ότι η παρελκυστική τακτική του κ. Παππά δια των συνηγόρων του με δικονομικό ακτιβισμό να καθυστερήσει τη λειτουργία του Δικαστηρίου μη τυχόν και γλυτώσει από τα όσα η Δικαιοσύνη έχει να αποφανθεί χτύπησε σήμερα ακόμη μια φορά στα βράχια. Το ψευδές επιχείρημα ότι τάχα τα sms είναι πλαστά απορρίφθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο. Με τερτίπια η αλήθεια δεν συγκαλύπτεται.

Νωρίτερα οι κύριοι Ανδρέας Λοβέρδος και Άγγελος Καραχάλιος προσκόμισαν δύο πραγματογνωμοσύνες γραφολόγου με τις οποίες προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο γραφικός χαρακτήρας στις σελίδες του ημερολογίου ανήκει στη γραμματέα του επιχειρηματία Ευθαλία Διαμαντή. Με τη δεύτερη πραγματογνωμοσύνη επισημαίνεται ότι από την ανάλυση και τη σύνθεση δεδομένων που εμπεριέχονται στα ψηφιακά μηνύματα, (SMS) που προσκόμισε ο επιχειρηματίας δεν προκύπτει θέμα νόθευσης αυτών.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις του πρώην υπουργού η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή πρότεινε να αναγνωστούν τα μηνύματα του Χρήστου Καλογρίτσα επισημαίνοντας ότι αυτά σε κάθε περίπτωση ελευθέρως εκτιμώνται από το δικαστήριο, καθώς δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία άρσης του απορρήτου.

Το μεσημέρι η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου επισήμανε σχετικά με την πρότασή της για τη διαβίβαση πρακτικών της γραμματέως του Χρ.Καλογρίτσα τα εξής:» Ο ιερός εδώ χώρος με ανώτατους δικαστές είπα να μην μετατραπεί στίβος πολιτικών αντιπαραθέσεων και χώρος πολιτικής εκμετάλλευσης, να διατηρήσουμε και το κύρος της διαδικασίας. Όποια πράγματα λέει κάποιος υπευθύνως και αρμοδίως να πάει να τα καταθέσει κάποιος και να μην τα λέει μόνο για δημιουργία εντυπώσεων. Θα πάνε να τα πούνε αρμοδίως με την υπευθυνότητα να τα καταθέσουν όσα είπαν και να μην λέγονται έτσι για να λέγονται για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα