back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Από την 1η Φεβρουαρίου και έως τις 15 Μαρτίου οι αιτήσεις για το Market Pass

Διαβάστε επίσης

Από την 1η Φεβρουαρίου και έως τις 15 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση του Market Pass, ενώ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η σχετική απόφαση.

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται με τους κωδικούς Taxis. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το κράτος θα καλύπτει το 10% του κόστους που καταβάλλει μηνιαίως το νοικοκυριό για τα ψώνια στο σουπερμάρκετ.

Θετική ανταπόκριση δείχνουν οι περισσότεροι Αθηναίοι στο μέτρο του « market pass”, βάσει του οποίου το κράτος καλύπτει το 10% του κόστους που καταβάλλει μηνιαίως το νοικοκυριό για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ, όπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ του 9.84. Οι πολίτες θεωρούν ευεργετικό το νέο μέτρο, τονίζοντας ότι ακόμη και ένα μικρό βοήθημα αποτελεί ανάσα στην τσέπη τους.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του μέτρου υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα επεκταθεί αργότερα στο ποσοστό κάλυψης της κρατικής επιχορήγησης. Ζητούν σε μια δεύτερη φάση συνέχισης του προγράμματος, να γίνει πιο υψηλή η συμμετοχή του κράτους στην κάλυψη του κόστους για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, σε ένα ποσοστό 20%-30%.
« Αυτό θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο, καθώς η ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα είναι πλέον μεγάλη», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι περισσότεροι σημειώνουν ότι ένα από τα μεγάλα ζητήματα της αγοράς είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας από τους κρατικούς φορείς, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται εντατικοποίηση των ελέγχων και στενή παρακολούθηση των δράσεων, κάτι που μέχρι σήμερα -όπως προσθέτουν- δεν έχει γίνει από την κράτος, τα αρμόδια υπουργεία και φορείς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα