back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

CL: Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-6 της Βουλιαγμένης στο ελληνικό ντέρμπι

Διαβάστε επίσης

«Ερυθρόλευκο» χρώμα είναι ο πρώτος ελληνικός «εμφύλιος» στο Champions League υδατοσφαίρισης μετά από έντεκα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με άνεση της Βουλιαγμένης 14-6 στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου, και επανήλθε στις επιτυχίες, μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελονέτα πριν δύο εβδομάδες. Η τρίτη ήττα του ΝΟΒ μπορεί να θεωρηθεί εντός προγράμματος (όπως και οι δύο προηγούμενες, από Μπαρτσελονέτα και Προ Ρέκο) και δεν αναμένεται να επηρεάσει την προσπάθειά του για την κατάληψη της τέταρτης θέσης και την πρόκριση στο final-8.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εντυπωσιακό ξεκίνημα και προηγήθηκαν 3-0 λίγο μετά τη συμπλήρωση τριών λεπτών αγώνα, έχοντας 3/3 στον παίκτη παραπάνω (δύο ο Βάμος και ένα ο Μπούσλιε). Το σκορ αυτό παρέμεινε ως το τέλος της πρώτης περιόδου, καθώς η Βουλιαγμένη βελτίωσε μεν την άμυνά της, δεν βρήκε όμως λύσεις στην επίθεση, παρά την προσπάθειά της να κολυμπήσει γρήγορα και να βρει ανοργάνωτη την «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ο Ολυμπιακός απέκοψε πλήρως την τροφοδότηση των αντίπαλων φουνταριστών και κράτησε απαραβίαστη την εστία του για περισσότερο από έντεκα λεπτά, πριν ο Καπότσης σκοράρει από την περιφέρεια για να μειώσει σε 4-1 (είχε μεσολαβήσει ένα γκολ του Δερβίση, και αυτό στον παίκτη παραπάνω). Με γκολ των Παπαναστασίου και Βάμος στην κόντρα οι Πειραιώτες ξέφυγαν 6-1 και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς, πριν καν ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά σε 7-4 και 8-5 στο τρίτο οκτάλεπτο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν ξανά το… γκάζι στην τελευταία περίοδο και έφτασαν την τελική διαφορά σα οκτώ γκολ (14-6).

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 6-2, 2-3, 6-1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Μπίγιατς, Γκίλλας, Βάμος 4, Γενηδουνιάς, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Φιλίποβιτς 2, Κολόμβος 1, Παπαναστασίου 3, Ζερδεβάς

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος, Νικολαϊδης 1, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα