back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στην Βουλή αναμένεται να μεταφερθεί η πολιτική αντιπαράθεση, αργότερα το μεσημέρι, για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα πάρει το λόγο -όπως ο ίδιος έχει προαναγγείλει- κατά τη διάρκεια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να τοποθετηθεί αναφορικά με το πόρισμα της ΑΔΑΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει και συγκεκριμένα ονόματα αξιωματούχων που παρακολουθούσε η ΕΥΠ ενώ προσανατολίζεται να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. “Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας” απάντησε ερωτηθείς σχετικά, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. “Εάν ο Αλέξης Τσίπρας καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα πρέπει να τον ευγνωμονούμε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός.

Η νέα πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τις επιστολές του επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στον πρόεδρο της Βουλής, στα κόμματα και στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις παρακολουθήσεις.

Να προκαλέσει σήμερα ο πρωθυπουργός την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα για το κράτος δικαίου και την εθνική ασφάλεια ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του ΚΚΕ , υπογραμμίζοντας ότι τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Ράμμος είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Εν τω μεταξύ διευκρινήσεις για την χθεσινή συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έδωσε μέσω ανακοίνωσης ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, απαντώντας ουσιαστικά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που χθες τον κατηγόρησε ότι πράττει βαρύ ατόπημα θεσμικό και πολιτικό.. Όπως υπογραμμίζει, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ο ίδιος τις συναντήσεις μαζί του.

“Η πόρτα της ΑΔΑΕ είναι ανοιχτή σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή. Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το Ηράκλειο επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε μία ώρα θα παραστεί στην παρουσίαση του Αναπτυξιακού Σχεδίου για την Κρήτη. Στις επτά το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΔ.

13η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» με εντατικούς ελέγχους παράλληλα στα σούπερ μάρκετ. Η Χριστιάνα Κούσσιου θα μας πει περισσότερα…

Συνάντηση πραγματοποιούν σήμερα στο Μιλάνο Ιταλοί και Βέλγοι εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση του σκανδάλου του Κατάρ. Σύμφωνα με την La Repubblica, θεωρείται πιθανό να γίνει αναφορά στους έξι τραπεζικούς λογαριασμούς που κατασχέθηκαν στην Ιταλία και οι οποίοι ανήκουν στον Αντόνιο Παντσέρι και την οικογένειά του, στον Λούκα Βιζεντίνι, αλλά και στον σύζυγο της Εύας Καιλή Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Χρονικό περιθώριο για αγορές πετρελαίου έως στο τέλος του μήνα έχουν όσοι φορολογούμενοι σχεδιάζουν να ενταχθούν στην λίστα των δικαιούχων για το επίδομα θέρμανσης εντός του Φεβρουαρίου.

Η πληρωμή της επόμενης δόσης έχει οριστεί για τις 28 Φεβρουαρίου και αφορά τις αγορές καυσίμου που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Απέραντη θλίψη στον χώρο του Τάε Κβον Ντο, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο προπονητής του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Κώστας Τζιδημόπουλος, λίγους μήνες μετά το θάνατο του Αλέξανδρου.

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Βερολίνου στο Βραδεμβούργο (BER) λόγω της προειδοποιητικής απεργίας των εργαζομένων στο έδαφος ενόψει των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων. Η κινητοποίηση, θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα, αφορά 6.000 εργαζόμενους στις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης. Η απεργία θα πλήξει περίπου 35.000 επιβάτες,

Η Βουλγαρία θα προχωρήσει στην θανάτωση περίπου 25.000 ορτυκιών και θα καταστρέψει τα αυγά τους σε αγρόκτημα βιομηχανικής εκμετάλλευσης που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα Σόφια, μετά τον εντοπισμό εξαιρετικά μολυσματικού στελέχους της γρίπης των πτηνών, ανακοίνωσαν οι αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των τροφίμων στη χώρα.

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται από αυτήν την ώρα έως τις πέντε το απόγευμα στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στον χώρο λειτουργεί δωρεάν πάρκινγκ για τη διευκόλυνση της προσέλευσης των εθελοντών.

Και ο καιρός: Ξεκινά η επέλαση της ψυχρής εισβολής στην Ελλάδα με σφοδρές βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις στα βόρεια και ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Χιονόπτωση αναμένεται αύριο και και στην Πάρνηθα.

Πιθανότητα τοπικών βροχών σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα