back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος πριν από λίγο, εν όψει της κακοκαιρίας που αναμένουμε από απόψε έως την Παρασκευή. Μήνυμα από το 112 έχει ήδη σταλεί στους κατοίκους της Πάτρας, της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Σε επιφυλακή οι αρχές και στη Ζάκυνθο, όπου αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα.

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας την ομιλία του στη Βουλή, για τα ευρήματα της επιστολής του επικεφαλής της ΑΔΑΕ. Η συζήτηση θα ξεκινήσει αυτή την ώρα και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής με τη σχετική ψηφοφορία. “Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι “η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα”. “Καλοδεχούμενη” χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός, από την Κρήτη. “Είναι πολύ καλή ευκαιρία να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης”, υπογράμμισε ο κος Μητσοτάκης. “Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη, δεν περιμέναμε καμία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. “Ωτακουστής ΠΘ, σε χώρες όπως Βρετανία-Γερμανία, θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Προφανώς και θα υπερψηφίσουμε την μομφή στον Κ. Μητσοτάκη”, δηλώνει ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης. “Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ουδέποτε την πήρα εγώ, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει”, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που τον κατηγόρησε για “περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί απαντήσεις για τη σχέση της ΝΔ με τη ρουμανική εταιρεία μαζoρίτας, καταγγέλλοντας υποκλοπή προσωπικών δεδομένων πολιτών, με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος. “Περιμένουμε απαντήσεις, καθώς και την παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ώστε να διερευνήσει την υπόθεση τις δραστηριότητες της Majoritas στην Ελλάδα”, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης -στην Εισαγγελία Πρωτοδικών- για τις βαλίτσες και τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών Όλγα Σμυρλή.

“’Ο κ.Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του’’ σχολίασε η ΝΔ.

Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγοντας τον δρόμο για την άσκηση δίωξης σε βάρος του αναφορικά με τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ´εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Κατάρ-γκέιτ, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακριθούν από τους Βέλγους δικαστικούς.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 2:37” στον υποθαλάσσιο χώρο 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου, στη Ρόδο. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην Κρήτη. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Σε διάγγελμά του στις 7:00 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο. Εν τω μεταξύ, “ξεκλειδώνει” η παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από σειρά χωρών, μετά την απόφαση της Γερμανίας να διαθέσει στην Ουκρανία 14 Leopard. Απέκλεισε, πάντως, ο Όλαφ Σολτς το ενδεχόμενο το Βερολίνο να αποστείλει στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη ή στρατεύματα. Για ένα πρώτο θετικό βήμα έκανε λόγο η ουκρανική προεδρία, ζητώντας κι άλλα βαρέα άρματα μάχης. Έτοιμες να παραδώσουν Leopard και οι Ολλανδία – Φινλανδία. Ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνει και η Μαδρίτη. “Η παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία αποδεικνύει τον προσχεδιασμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε εξέλιξη είναι ο αγώνας ρεβάνς για τη φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδας Πανσερραϊκός- ΑΕΚ. Με σκορ 3-0 είχαν κερδίσει στη Ν. Φιλαδέλφεια οι «κιτρινόμαυροι».
Στις 7.30μμ θα παίξουν Άρης- Ολυμπιακός, 1-0 το σκορ του πρώτου αγώνα

Kαιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα