back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με τις ομιλίες των εισηγητών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και Νίκου Φίλη, άρχισε στη Βουλή, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε η σημερινή και η αυριανή συνεδρίαση να μην ολοκληρωθούν ,στις τρείς μετά τα μεσάνυχτα, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η συνεδρίαση της Παρασκευής να μην τελειώσει στις 4 το μεσημέρι αλλά αργότερα, ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές.

Ο κ. Τασούλας εξήγησε ότι η συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής, γιατί ο πρωθυπουργός αναχωρεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας για την Ιαπωνία.

Από την πλευρά της ΝΔ θα τοποθετηθούν οι Αδωνις Γεωργιάδης και Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ από το ΠΑΣΟΚ εισηγήτρια θα είναι η Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι “η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας”.

 

“Καλοδεχούμενη” χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός, από την Κρήτη. “Είναι πολύ καλή ευκαιρία να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης”, υπογράμμισε ο κος Μητσοτάκης.

“Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη, δεν περιμέναμε καμία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

“Ωτακουστής Πρωθυπουργός, σε χώρες όπως Βρετανία-Γερμανία, θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Προφανώς και θα υπερψηφίσουμε την μομφή στον Κ. Μητσοτάκη”, δηλώνει ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

“Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ουδέποτε την πήρα εγώ, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει”, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που τον κατηγόρησε για “περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο μεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ζητά απαντήσεις για τη σχέση της ΝΔ με τη ρουμανική εταιρεία Ματζόριτας, καταγγέλλοντας υποκλοπή προσωπικών δεδομένων πολιτών, με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας ,εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας από απόψε έως και την Παρασκευή στη χώρα.

Μήνυμα του 112 εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων των Μεγάρων, καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα αύριο το πρωί. Επίσης σε Κεφαλονιά , Ιθάκη και Ζάκυνθο , όπου αύριο θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης -στην Εισαγγελία Πρωτοδικών- για τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

‘’Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του’’ σχολίασε η ΝΔ.

Την πρόθεσή του να μην προσέλθει να απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας , κοινοποίησε ο επιχειρηματίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, με γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος.

Ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο με απόφασή του δέχθηκε ότι το επίμαχο sms που στάλθηκαν από τον πρώην υπουργό Επικρατείας στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας.

Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγοντας τον δρόμο για την άσκηση δίωξης σε βάρος του αναφορικά με τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ´ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Κατάργκέιτ, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακριθούν από τους Βέλγους δικαστικούς.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει «κανένα τετελεσμένο γεγονός» που να στοχεύει την εθνική της ασφάλεια και τα συμφέροντά της, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αναφερόμενη στην Ελλάδα.

Σε διάγγελμά του σε λίγη ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ανακοινώσει την αποστολή αρμάτων μάχης Abrams στο Κίεβο.

Στο μεταξύ, “ξεκλειδώνει” η παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία από σειρά χωρών, μετά την απόφαση της Γερμανίας να διαθέσει στην Ουκρανία 14 Leopard.

Απέκλεισε, πάντως, ο Όλαφ Σολτς το ενδεχόμενο το Βερολίνο να αποστείλει στο Κίεβο μαχητικά αεροσκάφη ή στρατεύματα. Για ένα πρώτο θετικό βήμα έκανε λόγο η ουκρανική προεδρία, ζητώντας κι άλλα βαρέα άρματα μάχης. Έτοιμες να παραδώσουν Leopard και οι Ολλανδία – Φινλανδία. Ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνει και η Μαδρίτη. “Η παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία αποδεικνύει τον προσχεδιασμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε τρένο από το Κίελο προς το Αμβούργο στη βόρεια Γερμανία, μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, είναι πρόσφυγας από τη Συρία. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

KΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα