back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Με ανταλλαγή βαρύτατων χαρακτηρισμών μεταξύ του Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλου και του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη άρχισε στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.
Ο κ Τζανακόπουλος παρομοίασε την κυβέρνηση με εγκληματική οργάνωση με αρχηγό τον πρωθυπουργό, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πολύ υψηλούς τόνους χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα λασπολόγων και τους βουλευτές του άθλια υποκείμενα, ψεύτες και συκοφάντες.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες”, τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι “η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ασφάλεια της “.

“Καλοδεχούμενη” χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Πρωθυπουργός, από την Κρήτη, όπου βρίσκεται για την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για το νησί. “Είναι πολύ καλή ευκαιρία να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Την Παρασκευή θα ξαναπάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης”, υπογράμμισε ο κος Μητσοτάκης.

“Η μομφή του ΚΚΕ στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι δεδομένη, δεν περιμέναμε καμία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος.

“Ωτακουστής Πρωθυπουργός, σε χώρες όπως Βρετανία-Γερμανία, θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση. Προφανώς και θα υπερψηφίσουμε την μομφή στον Κ. Μητσοτάκη”, δήλωσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάννης Βαρουφάκης.

“Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως ουδέποτε την πήρα εγώ, αλλά ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει”, διευκρινίζει με σημερινή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, που τον κατηγόρησε για “περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Στο μεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά απαντήσεις για τη σχέση της ΝΔ με τη ρουμανική εταιρεία Μαζορίτας, καταγγέλλοντας υποκλοπή προσωπικών δεδομένων πολιτών, με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης -στην Εισαγγελία Πρωτοδικών- για τους φακέλους με χρήματα που κατατέθηκε ότι έφυγαν από το γραφείο του Χρήστου Καλογρίτσα προς το ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου Όλγα Σμυρλή.

“Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να αποφύγει τις απαντήσεις σχετικά με τις αποκαλύψεις για τις σακούλες με τα μαύρα που πήγαιναν στο κόμμα του’’ σχολίασε η ΝΔ.

Μετά τον Νίκο Παππά, τελικά δεν θα προσέλθει να απολογηθεί ούτε ο Χρήστος Καλογρίτσας, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Λοβέρδος ,ενώ ομόφωνα το Ειδικό Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα επίμαχα sms που στάλθηκαν από τον πρώην υπουργό Επικρατείας στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτα είναι νόμιμο αποδεικτικό μέσο και δεν υπάρχουν ενδείξεις πλαστότητας, όπως υποστήριξε χθες πλευρά Παππά.

Εν τω μεταξύ,

Την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγοντας τον δρόμο για την άσκηση δίωξης σε βάρος του αναφορικά με τα αδικήματα της ανακριβούς και ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και της συμμετοχής κατ´ εξακολούθηση σε εταιρεία αλλοδαπής.

Σφοδρές καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι αλλά και χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από απόψε μέχρι και την Παρασκευή , σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του εκπρόσωπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγού, Ιωάννη Αρτοποιού.

Ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε σύσταση στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Iσχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα της Πέμπτης και στην Αττική.

Παράλληλα, νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο για την εκ νέου αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας.

Επιπλέον όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η κατάσταση όσον αφορά τα αντιπυρετικά και αντιβηχικά φάρμακα σταδιακά ομαλοποιείται, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακα -ποθηκάριων. Ωστόσο, παραμένουν τα προβλήματα στα παιδιατρικά αντιβιοτικά σιρόπια.

Η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Κατάργκέιτ, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας. Δεν αποκλείεται, πάντως, να ανακριθούν από τους Βέλγους δικαστικούς.

31 άρματα μάχης Ειμπράμς θα παραδώσουν στο Κίεβο οι ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν , με τη Σλοβακία, αντίστοιχα, να ακολουθεί με την ανακοίνωση αποστολής 30 αρμάτων μάχης τύπου Τ-72.

Νωρίτερα το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι θα στείλει 14 βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

Για ένα πρώτο θετικό βήμα έκανε λόγο η ουκρανική προεδρία, ζητώντας κι άλλα βαρέα άρματα μάχης. Έτοιμες να παραδώσουν Leopard και οι Ολλανδία – Φινλανδία. Ανοιχτή σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δηλώνει και η Μαδρίτη.

Έντονη η αντίδραση της Μόσχας, που έκανε λόγο για προσχεδιασμένο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας”

KΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αύριο, στην Αττική. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες και πιθανόν να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις .

Εξασθένιση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα