back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πυροσβεστική: Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτήρια μετά τη σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Ρόδου

Διαβάστε επίσης

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτήρια μετά τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 14:37, 58 χλμ Νοτιοανατολικά της Λίνδου, στην υποθαλάσσια περιοχή της Ρόδου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα. Παράλληλα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δεν έχει λάβει κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων.

Έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας κινητοποιήθηκαν άμεσα με διασπορά, στα νησιά Ρόδο, Κω και Κάρπαθο ενώ σε περιπολίες προχώρησαν οι πυροσβεστικές και οι αστυνομικές δυνάμεις. Ανάλογα έχουν κινητοποιηθεί και οι δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος.

Σημειώνεται, ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, όλες οι Ε.Μ.Α.Κ βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα

«Ευτυχώς που το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου. Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις. Μεγέθους 5,9 Ρίχτερ ήταν, σύμφωνα με την τελική μέτρηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Επίσης και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) έδωσε στο twitter ότι η δόνηση είχε μέγεθος 5,9 Ρίχτερ.

https://twitter.com/LastQuake/status/1618228343685500929

Δείτε την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 14:37, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 5.9 στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα