back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Με τον “Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία” οι γυναίκες θα μάθουν που να απευθυνθούν για να σωθούν

Διαβάστε επίσης

Τον “Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία” παρουσίασαν η Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.

«Μέσα από αυτή την εφαρμογή οι γυναίκες θα γνωρίζουν στο εξής που να απευθυνθούν για να σωθούν» είπε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

«Στόχος μας είναι η ενημέρωση για τους τρόπους αντιμετώπισης περιστατικών έμφυλης βίας.Με τον “Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία” πετυχαίνουμε την άμεση ενημέρωση και καθοδήγησή μας στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας» υπογράμμισε.

Εξήγησε ότι μέσω της εφαρμογής μπορούν να βοηθούν και τρίτα πρόσωπα. «Γείτονες, συγγενείς, φίλοι θα έχουν άμεση ενημέρωση και καθοδήγησή στην αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας».

Επισήμανε ότι «με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούν να ενημερωθούν οι πολίτες για το Δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ που υποστηρίζει σε όλη την επικράτεια γυναίκες θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων και τα ανήλικα παιδιά τους. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΔΟΠΙΦ δωρεάν είναι η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο, τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα και οι 19 Ξενώνες Φιλοξενίας».

Τέλος, η υφυπουργός εργασίας διευκρίνισε ότι «σε όλα στα συμβουλευτικά κέντρα υπάρχει ανωνυμία και απόρρητο. Δεν μαθαίνει ποτέ κανένας ποιες γυναίκες απευθύνονται εκεί, ακόμα και οι ξενώνες βρίσκονται σε περιοχές που δεν ανακοινώνονται, είναι σε απόρρητες περιοχές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα