back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Βουλή η αντιπαράθεση για τις υποκλοπές

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις υποκλοπές και την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου στον Πρόεδρο της Βουλής, η οποία κοινοποιήθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με πληροφορίες,  περιλαμβάνει 6 υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και συγκεκριμένα, τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ, Χαράλαμπο Λαλούση, τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Διακόπουλο, και δύο στελέχη της Γραμματείας Εξοπλιστικών Προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως καθοδηγητή εγκληματικού δικτύου που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου.

«Η ΕΥΠ, την ευθύνη και εποπτεία της οποίας έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με αλλεπάλληλες διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια Εισαγγελέα, την κα Βλάχου, παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτή η δημοκρατική εκτροπή σε ένα κράτος δικαίου, σε μία ευνομούμενη Πολιτεία δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών.

Ο Πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις έτσι κι αλλιώς αμετάθετες πολιτικές του ευθύνες. Και οφείλει να πράξει αυτό που θα έπραττε οποιοσδήποτε άλλος Πρωθυπουργός σε ευρωπαϊκή χώρα, σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε με λεπτομέρειες αύριο στην Βουλή».

«Ό,τι είναι να πει ο Πρόεδρος, θα το πει αύριο στη Βουλή», ανέφεραν  πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε πρόταση μομφής, ενώ κατηγόρησε ευθέως τον κ. Ράμμο για βαρύ θεσμικό και πολιτικό ατόπημα και μίλησε για συμπαιγνία της ανεξάρτητης αρχής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο Επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα. Θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλειπε κάθε αμφιβολία…. Ο κ. Τσίπρας, ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τέως Πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Τέλος, βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Όσα με αγώνες κατέκτησε ο ελληνικός λαός, δεν θα γίνουν βορά στην εξουσιομανία του κ. Μητσοτάκη. Ο Πρωθυπουργός απόψε έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Πάρα πολύ σοβαρά χαρακτήρισε τα στοιχεία της επιστολής Ράμμου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του “βούρκου”, των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης» τόνισε.

«Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ οφείλει να ενημερώσει το κοινοβούλιο, όπως ορίζει το συνταγματικό του καθήκον, για το σύνολο των ευρημάτων της Αρχής» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Το ΜέΡΑ25 ζήτησε επίσημα από την ΑΔΑΕ την ενημέρωση, που βάσει νόμου υποχρεούται να κάνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από μια κυβερνηση, μια Βουλή και μια δικαιοσυνη που θέλουν να συγκαλύψουν την υπόθεση, να μάθουμε την αλήθεια, λέει ο κ. Μιχάλης Κριθαρίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα